Μίλτος Τεντόγλου: Με ένα άλμα στον τελικό του Ευρωπαϊκού

Μίλτος Τεντόγλου: Με ένα άλμα στον τελικό του Ευρωπαϊκού

Ο Ελληνας πρωταθλητής του μήκους, «έγραψε» 8,14μ. και εξασφάλισε άνετα θέση στον αυριανό τελικό, αφού έπιασε το όριο των 8 μέτρων που είχαν θέσει οι διοργανωτές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις ένα άλμα χρειάστηκε ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου Μίλτος Τεντόγλου, για να περάσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης. 

Ο Ελληνας πρωταθλητής του μήκους, «έγραψε» 8,14μ. και εξασφάλισε άνετα θέση στον αυριανό τελικό, αφού έπιασε το όριο των 8 μέτρων που είχαν θέσει οι διοργανωτές.

Την παράσταση στον προκριματικό «έκλεψε» πάντως ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ, ο οποίος με μία και μόνη προσπάθεια «πέταξε» στα 8,41μ., σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και δείχνοντας ότι είναι σε θέση να διεκδικήσει θέση στο βάθρο στον τελικό του Σαββάτου.

Το όριο πρόκρισης έπιασαν ακόμη ο Βρετανός Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (8,18μ.), το ανερχόμενο αστέρι του αγωνίσματος, ο 19χρονος Ιταλός Ματέο Φουρλάνι (8,17μ.), ο Πορτογάλος Ζέρσον Μπαλντέ (8,10μ.), ο Γερμανός Λούκα Χέρντεν (8,08μ.), ο Βούλγαρος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ (8,04μ.), ο Γερμανός Ζίμον Μπατς (8,03μ.) και ο 18χρονος Τσέχος Πετρ Μαϊντλσμίντ (8,01μ.). Τη 12άδα του τελικού συμπλήρωσαν ο Γάλλος Τομ Καμπάν (7.98μ.), ο Ισπανός Εουσέμπιο Κάθερες (7,98μ.) και ο Σέρβος Στραχίνια Γιοβάντσεβιτς (7,95μ.).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT