Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Ενα άλμα τού ήταν αρκετό

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Ενα άλμα τού ήταν αρκετό

Στον σημερινό τελικό του μήκους, ο Τεντόγλου με μόλις μία προσπάθεια

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας τελικός με καλές επιδόσεις, όπως αυτός που αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αναμένεται να είναι ο σημερινός τελικός του μήκους (21.00, ΕΡΤsports 2), όπου ο Μίλτος Τεντόγλου θα προσπαθήσει να διευρύνει τη συλλογή των μεταλλίων του. Στη διοργάνωση της Ρώμης, ο άλτης μας ήρθε, χθες, 4ος στον προκριματικό, κάτι που δείχνει ότι οι αντίπαλοί του βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Σήμερα αγωνίζονται ακόμη εννέα αθλητές και αθλήτριές μας, μεταξύ των οποίων και η Κατερίνα Στεφανίδη.

Ενα άλμα και καλό έκανε χθες ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο πρωταθλητής μας, ο οποίος έχει καλύτερη φετινή επίδοση τα 8,36 μ., προκρίθηκε στον τελικό με 8,14 μ. χωρίς να… ιδρώσει και είδε τους αντιπάλους του να πετυχαίνουν στον προκριματικό σπουδαία άλματα. Ο Ελβετός Σίμος Εχάμερ είχε άλμα στα 8,41 μ. (κορυφαία επίδοση στον κόσμο), ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι στα 8,17 μ. και ο Βρετανός Ντουκς «προσγειώθηκε» στα 8,18 μ.

«Ο διάδρομος είναι καλός και για μεγάλες επιδόσεις. Εμένα όμως μου αρέσει να είμαι εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Εχάμερ εάν μπορέσει να πάει πιο μακριά μπορεί και να κερδίσει. Ισως να έχουμε μετάλλια με άλματα πάνω από 8,40 μ. Θεωρώ πως μπορώ να κάνω ένα 8,60 μ.», τόνισε ο ολυμπιονίκης.

Πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό στο τριπλούν έφτασε η Οξάνα Κορένεβα. Τελικά, με άλμα στα 13,86 μ. ήρθε 13η (προκρίθηκαν οι 12) και έχασε την πρόκριση από τη Βουλγάρα Πέτροβα, η οποία είχε καλύτερη επίδοση στη 2η προσπάθεια. Η Μαρία Πούρτσα ήρθε 17η με καλύτερο άλμα στα 13,69 μ.

Αποκλείστηκαν οι Κορένεβα, Πούρτσα, Πεσιρίδου, Δουβαλίδης, Μαγκούλια, Ντραγκομίροβα.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία της στο 4ο ευρωπαϊκό της καριέρας της. Η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων τερμάτισε στην 6η θέση της 3ης προκριματικής σειράς και ήταν 26η στη γενική (χρόνος 13.32). Εκτός τελικού έμεινε και ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. με εμπ. Ηρθε 32ος με χρόνο 14.04.

Μακριά από τον τελικό της σφαιροβολίας βρέθηκαν οι Μαρία Μαγκούλια και Αναστασία Ντραγκομίροβα. Η Μαγκούλια είχε καλύτερη προσπάθεια στα 14,97 μ. (23η) και η Ντραγκομίροβα στα 13,99 μ. (25η).

Το σημερινό πρόγραμμα, για τα ελληνικά χρώματα, θα αρχίσει με τους προκριματικούς στη σφυροβολία (11.05), στους οποίους θα πάρουν μέρος οι Χρήστος Φραντζεσκάκης, Μιχάλης Αναστασάκης και Κώστας Ζάλτος. Το όριο πρόκρισης είναι στα 77,00 μ. Λίγη ώρα αργότερα (11.40) οι επικοντίστριές μας θα διεκδικήσουν το άλμα που θα τους επιτρέψει να προκριθούν στον αυριανό τελικό. Οι Κατερίνα Στεφανίδη, Ελένη Πόλακ και Αριάδνη Αδαμοπούλου βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και το όριο είναι στα 4,55 μ.

Ενας χρόνος που θα της δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση στους ημιτελικούς είναι ο στόχος της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου, που θα πάρει μέρος στα 100 μ. (11.50). Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος και η Δήμητρα Τσουκαλά. Το απογευματινό πρόγραμμα αρχίζει με τον αγώνα του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ στον τελικό των 20 χλμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT