Ηρθε ο Ντιέγκο Αλόνσο για να υπογράψει στον ΠΑΟ

Ηρθε ο Ντιέγκο Αλόνσο για να υπογράψει στον ΠΑΟ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Αλόνσο βρίσκεται από χθες βράδυ στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει διετές συμβόλαιο και να γίνει ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Η περίπτωση του Μαουρίτσιο Σάρι δεν ευοδώθηκε λόγω οικογενειακών ζητημάτων, που δεν του επέτρεψαν να βρίσκεται μακριά από την Ιταλία.

Ετσι, οι «πράσινοι» στράφηκαν στο εναλλακτικό πλάνο τους, με τον 49χρονο τεχνικό, ο οποίος έκανε ποδοσφαιρική καριέρα ως σέντερ φορ παίζοντας κυρίως στην πατρίδα του αλλά και στην Ισπανία (Βαλένθια, Ατλέτικο Μ., Μάλαγα). Ξεκίνησε την προπονητική πορεία του από την Ουρουγουάη, ενώ δούλεψε και στην Παραγουάη. Το 2014 μετακόμισε στη μεξικανική Πατσούκα, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2016 και το Champions League της CONCACAF το 2017, ενώ κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2017. Από τον Μάιο του 2018 και για ενάμιση χρόνο δούλεψε στη Μοντερέι, με την οποία κατέκτησε ξανά το Champions League της CONCACAF πριν πάει στις ΗΠΑ για την Ιντερ Μαϊάμι. Ακολούθως ανέλαβε την εθνική Ουρουγουάης, την οποία οδήγησε στα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ, όπου έχασε την πρόκριση στα νοκ άουτ από τη Νότια Κορέα στην ισοβαθμία. Στις 10/10/2023 διαδέχτηκε τον προπονητή του Ολυμπιακού Χοσέ Μεντιλίμπαρ στον πάγκο της Σεβίλλης.

• Βασικός στόχος για τη θέση του αριστερού μπακ είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT