Πομάσκι στην «Κ»: «Αυτός είναι ο Τεντόγλου»

Πομάσκι στην «Κ»: «Αυτός είναι ο Τεντόγλου»

Ο προπονητής του, Γκεόργκι Πομάσκι, μιλάει στην «Κ» για τον πρωταθλητή Ευρώπης

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με αυτό το παιδί δεν έχω ποτέ άγχος. Ξέρω ότι θα τα καταφέρει, απλώς δεν ξέρω το πόσο», δήλωσε στην «Κ» ο Γκεόργκι Πομάσκι, προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Παρισιού ο ολυμπιονίκης, για ακόμη μία φορά, δεν άγχωσε τον άνθρωπο που τον προπονεί για να… πετάει. Με άλμα στα 8,65 μ. δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του και πρόσθεσε στο παλμαρέ του ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο.

Ο κορυφαίος Ελληνας άλτης είναι αήττητος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2018 μέχρι και σήμερα και μπήκε στη «χρυσή» βίβλο με τους αθλητές του μήκους που έχουν τρία χρυσά στη συλλογή τους. Εκτός από τον Τεντόγλου το έχει καταφέρει και ο θρυλικός Ιγκόρ Τερ-Οβανέσιαν από την πρώην Σοβιετική Ενωση (1958-1971), ο οποίος όμως έχει και δύο ασημένια στη συλλογή του. Με το ατομικό ρεκόρ του, 8,65 μ., ο Τεντόγλου είναι ο τρίτος Ευρωπαίος όλων των εποχών. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον ολυμπιονίκη μας να ξεχωρίζει από τους άλλους άλτες της ηλικίας του;

«Πρόκειται για έναν αθλητή απόλυτα συγκεντρωμένο σε ό,τι κάνει. Επίσης, έχει τον πλήρη έλεγχο των κινήσεών του. Ετσι, όταν στοχεύει σε κάτι, φτάνει στη μέγιστη δική του απόδοση», μας είπε ο Γκεόργκι Πομάσκι, ένας άνθρωπος που έχει βρεθεί στο πλάι του Τεντόγλου σε όλες τις μεγάλες διακρίσεις του.

Στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης ο Μίλτος Τεντόγλου είχε πέντε εντυπωσιακά άλματα (8,42, 8,49, 8,45, 8,65 και 8,65). Δύο από αυτά (8,65 μ.) άγγιξαν το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα (8,66). «Τα άλματα που έκανε στο Ευρωπαϊκό ήταν από τα καλύτερα που έχει κάνει. Κυνήγησε την επίδοση και το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο. Στην προπόνηση δεν τον πιέζω για δυνατά άλματα, γιατί θέλω να προστατεύω τη σωματική ακεραιότητά του. Δόξα τον Θεό έχουμε καταφέρει να μη χάσουμε μεγάλο αγώνα. Εγώ προστατεύω την υγεία του και βασίζομαι σε αυτόν για να προσθέσει κάτι παραπάνω στην αγωνιστική δραστηριότητά του. Και ο Μίλτος το κάνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο», τόνισε ο κ. Πομάσκι, ενώ όταν τον ρωτήσαμε τις προβλέψεις του για το Παρίσι, απάντησε: «Εχουμε σχεδόν δύο μήνες για να δουλέψουμε προκειμένου να κάνει και εκεί κάτι ανάλογο και να ολοκληρώσει τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT