ΝΒΑ: Οι Σέλτικς έκαναν το 2-0 στους τελικούς

ΝΒΑ: Οι Σέλτικς έκαναν το 2-0 στους τελικούς

Δύο νίκες πριν από το 18ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους βρίσκονται πλέον οι Μπόστον Σέλτικς

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νίκες πριν από το 18ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους βρίσκονται πλέον οι Μπόστον Σέλτικς, μετά την επικράτησή τους το βράδυ τη Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας, ώρα Ελλάδος) των Ντάλας Μάβερικς με 105-98 στη Βοστώνη, στον δεύτερο αγώνα της τελικής σειράς που κρίνεται στις τέσσερις νίκες.

Οι Σέλτικς αντιμετώπισαν αυτή τη φορά πιο σθεναρή αντίσταση από τους Μάβερικς, που εμφανίστηκαν πιο… διαβασμένοι σε σχέση με τον πρώτο τελικό.

Οι φιλοξενούμενοι στο TD Garden είχαν το προβάδισμα στα πρώτα στάδια της αναμέτρησης, με ηγέτη ως συνήθως τον Λούκα Ντόντσιτς, που έκλεισε το ματς με 32 πόντους, 11 ασίστ και 11 ριμπάουντ, αλλά το τριπλ νταμπλ του (τραυματία) Σλοβένου δεν ήταν αρκετό για να κάμψει την ομάδα της Βοστώνης.

Οι Σέλτικς ανέκαμψαν και με απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Τζρου Χόλιντεϊ, που πέτυχε 26 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά και μάζεψε 11 ριμπάουντ, έφθασαν στη νίκη που τους διατηρεί το πλεονέκτημα της έδρας.

Η ομάδα του Ντάλας έκανε μια τελευταία προσπάθεια όταν έμεινε 15 πόντους πίσω τριάμισι λεπτά από τη λήξη και με βροχή τριπόντων επιχείρησε να… κλέψει τη νίκη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η σειρά των τελικών πηγαίνει τώρα στο Τέξας, για τον τρίτο αγώνα που αναμένεται τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδος.

«Οφείλουμε τώρα να πάμε στην έδρα μας και να την κρατήσουμε, αφού δεν τα καταφέραμε να νικήσουμε εδώ», παραδέχθηκε ο προπονητής των Μάβερικς, Τζέισον Κιντ.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT