Τέλος εποχής Μελισσανίδη στην ΑΕΚ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από 11 χρόνια, η ΠΑΕ ΑΕΚ άλλαξε ξανά χέρια, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παραχωρεί τα ηνία της στον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο. Ο 54χρονος ιδιοκτήτης της ακτοπλοϊκής εταιρείας SeaJets είναι από χθες το νέο αφεντικό της Ενωσης, σε μια αλλαγή σκυτάλης που μπορεί να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο ήταν μια διαδικασία για την οποία ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε κάνει προεργασία τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια και κυρίως αμέσως μετά την ολοκλήρωση των έργων και τα εγκαίνια της «Opap Arena». Τότε ξεκίνησε τις πρώτες διερευνητικές επαφές με υποψηφίους, καθώς γνώριζε καλά πως η δεύτερη θητεία του στην ομάδα θα ήταν και η τελευταία, με σημείο αναφοράς την κατασκευή του γηπέδου.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον διάδοχό του έψαχνε να βρει άνθρωπο με τα δικά του χαρακτηριστικά και όχι ένα απρόσωπο fund. Αλλωστε, στο παρελθόν είχαν ακουστεί αρκετές πληροφορίες που ποτέ δεν διαψεύστηκαν, όπως το όνομα του ομογενούς επιχειρηματία Φιλάρετου Καλτσίδη, αλλά και του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση, που εκπροσωπούσε ένα αμερικανικό fund. Προτεραιότητά του ήταν η διάδοχη κατάσταση να αποτελεί σε μεγάλο βαθμό μια δική του συνέχεια, να εγγυάται την ομαλή λειτουργία του συλλόγου και γι’ αυτό στράφηκε στην επιλογή του αυθόρμητου, δυναμικού, αυτοδημιούργητου και με όρεξη για νέες προκλήσεις Μάριου Ηλιόπουλου, με τον οποίο είχαν συνεργασία και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά τη χθεσινή παρουσίαση του διαδόχου του, εμφανώς συγκινημένος, δεν έκρυψε πως βιολογικοί λόγοι και λόγοι υγείας είναι αυτοί που τον έκαναν να αποχωρήσει τώρα, κάτι που άλλωστε αργά ή γρήγορα κάποτε θα γινόταν. Οπως σημείωσε, παραδίδει στον κ. Ηλιόπουλο το αθλητικό κέντρο στα Σπάτα, τα δύο μουσεία και την εκμετάλλευση του γηπέδου που ανήκει στον Ερασιτέχνη, έχοντας την υποχρέωση να ολοκληρώσει τα έργα στο «ΑΕΚ City» που αποτελεί επέκταση των εγκαταστάσεων στα Σπάτα με τη δημιουργία ξενώνων και γηπέδων για τις ακαδημίες.

Στο κομμάτι των ακαδημιών στάθηκε και ο νέος μεγαλομέτοχος, ο οποίος υποσχέθηκε πως «θα δώσω την καρδιά, το μυαλό, την ψυχή και το είναι μου για να κατακτώ τίτλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT