Στίβος: Αικατερίνη η Μεγάλη

Η Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Στίβου

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 12ο μετάλλιο της καριέρας της κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης. Με άλμα στα 4,73 ήρθε 2η στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου. Το δικό της βιογραφικό επιτυχιών εμπλούτισε και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Η νεαρή πρωταθλήτρια πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών (22.84) και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πήρε πρόκριση σε έναν τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα 200 μ. Σήμερα, μαζί με την Ελίνα Τζένγκο (ακόντιο) θα διεκδικήσουν καλές θέσεις και ίσως και κάτι παραπάνω.

Η ολυμπιονίκης στο επί κοντώ, παρά τις ενοχλήσεις στο πέλμα, με μια εκπληκτική εμφάνιση έδειξε ότι παραμένει η… Μεγάλη Αικατερίνη των αιθέρων και ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Η 34χρονη πρωταθλήτρια ξεκίνησε με άλμα στα 4,43 μ. και συνέχισε στα 4,58, 4,68 και 4,73, ένα ύψος στο οποίο «κλείδωσε» μια θέση στο βάθρο και πέτυχε και το όριο πρόκρισης για τη διοργάνωση της Γαλλίας. Πρόκειται για το 5ο σερί μετάλλιο από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού (δύο χρυσά και τρία ασημένια). Τελευταία φορά που είχε ανεβεί σε βάθρο Ευρωπαϊκού ήταν το 2022 στο Μόναχο όπου και εκεί είχε κατακτήσει ασημένιο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) με 4,78 μ. και το χάλκινο η Μόλι Κόντερι από τη Βρετανία με 4,73 μ. Με το μετάλλιο της Στεφανίδη η χώρα μας έφτασε τα 36 από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η 21χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά όλους όσοι τη θεωρούν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στα σπριντ. Διήνυσε τα 200 μ. σε 22.84 και έκλεισε στο χρονοντούλαπο το δικό της ρεκόρ νέων γυναικών (22.85). Προκρίθηκε με την 8η επίδοση στον σημερινό τελικό (23.53). Εκεί θα προσπαθήσει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το ρεκόρ της.

Σπουδαία και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 200 μ., με ιστορική πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Στον τελικό του επί κοντώ προκρίθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο αθλητής μας χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να ξεπεράσει τα 5,45 μ., αλλά στη συνέχεια υπερέβη τα 5,60 μ. και πήρε το «εισιτήριο» για τον αυριανό τελικό της διοργάνωσης. Αντίθετα, ο Γιάννης Ρίζος στο ντεμπούτο του σε μεγάλη διοργάνωση δεν βρήκε τα άλματα που θα του επέτρεπαν να συνεχίσει.

Με στόχο μια διάκριση θα αγωνιστεί στον τελικό ακοντισμού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Ελίνα Τζένγκο (22.36). Οι ελληνικές συμμετοχές στη διοργάνωση της Ρώμης θα αρχίσουν με τις σκυτάλες ανδρών και γυναικών (4Χ100, 13.00 και 13.30) και θα συνεχιστούν με τον προκριματικό του ακοντισμού ανδρών (Γιάννης Κυριαζής, 14.00) και τον τελικό στα 10.000 μ. (22.30: Δάφνη Λαβασά, Αναστασία Μαρινάκου). Ο Αγγελος Ανδρέογλου συνεχίζει την προσπάθειά του στο δέκαθλο. Μέχρι τώρα ο πρωταθλητής μας έχει κάνει πολύ καλή εμφάνιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT