Ντιέγκο Αλόνσο: «Αυτόν τον Παναθηναϊκό θέλω»

Ντιέγκο Αλόνσο: «Αυτόν τον Παναθηναϊκό θέλω»

Ο νέος προπονητής παρουσιάστηκε και ανέλυσε το πλάνο του για το «Τριφύλλι»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν Παναθηναϊκό επιθετικό, γρήγορο, με πίεση ψηλά, ένταση και κάθετο ποδόσφαιρο, ικανό να κερδίζει μεγάλα παιχνίδια και τίτλους, «υποσχέθηκε» ο Ντιέγκο Αλόνσο σε όσους ανυπομονούν να τον ξαναδούν πρωταθλητή. Κατά την παρουσίασή του και μετά τις συστάσεις από τον Γιάννη Παπαδημητρίου ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη της επιλογής του, ο 49χρονος Ουρουγουανός τεχνικός έδειξε πλήρη συναίσθηση του δύσκολου έργου και της πίεσης που τον περιμένουν, χωρίς μεγάλα περιθώρια χρόνου για να δουλέψει σε πιο ήρεμους ρυθμούς. Δήλωσε έτοιμος για την πρόκληση και εμφανίστηκε αρκετά καλά διαβασμένος, με την υποσημείωση ότι παρακολούθησε όλα τα περυσινά παιχνίδια της νέας του ομάδας και γνωρίζει καλά τα δυνατά και αδύναμα σημεία της.

«Από τα 21 μου και για 15 χρόνια προετοιμαζόμουν ώστε να μπορέσω να προπονώ. Μου αρέσει να παίζω 4-2-3-1 ή 4-3-3, αλλά είμαι ευπροσάρμοστος προπονητής· αν έχω παίκτες σε καλό μομέντουμ, δεν διστάζω να τροποποιήσω το σύστημα. Το σίγουρο είναι ότι τα χαρακτηριστικά της ομάδας δεν θα τα χάσουμε. Είναι σαν ετικέτα. Ακόμη και χωρίς φανέλα να παίζουμε, όποιος μας βλέπει θα ξέρει πως είμαστε εμείς», δήλωσε χαρακτηριστικά, με την υποσημείωση ότι αισθάνεται πως αναλαμβάνει μια πολύ καλή ομάδα, αλλά θέλει κάποια πράγματα να γίνονται με τον δικό του τρόπο.

«Εκεί που κάποιοι βλέπουν πρόβλημα, εγώ βλέπω μια λύση. Τα 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα δεν είναι για εμένα πρόβλημα, είναι ένας στόχος. Είμαι χαρούμενος για το πρότζεκτ που μου προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Θέλω τους οπαδούς στο πλευρό μας, να είμαστε όλοι ενωμένοι. Δεν περιμένω κάτι άλλο από αυτούς, αυτοί πρέπει να περιμένουν πολλά από εμένα», τόνισε ο Αλόνσο και πρόσθεσε ότι οι συμπατριώτες του, Σέρχιο Μαρκαριάν και Πάμπλο Γκαρσία, του επιβεβαίωσαν την καλή εικόνα που έχει σχηματίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά για τις κορυφαίες ομάδες του.

«Ο Ιωαννίδης είναι βασικός παίκτης για εμάς»

Η έλευση του νέου προπονητή θα επιταχύνει τις εξελίξεις στα τρέχοντα θέματα (Παλάσιος, Κώτσιρας, Ντρογκόφσκι, Ούγκο) και τις μεταγραφικές αναζητήσεις, με σημείο αναφοράς τον Φώτη Ιωαννίδη, για τον οποίο ο Αλόνσο ρωτήθηκε ξεχωριστά αναφορικά με το ενδεχόμενο πώλησής του: «Η ομάδα έχει μια πολύ γερή βάση και θα δουλέψουμε για να τη βελτιώσουμε. Συνεργαζόμαστε με τη διοίκηση ώστε να βρούμε παίκτες με τα χαρακτηριστικά που χρειάζομαι. Αν θέλετε μια ομάδα με ένταση, γρήγορη και κάθετη, χρειαζόμαστε παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά. Ο Ιωαννίδης είναι ένας βασικός παίκτης για εμάς». Οι «πράσινοι» απέρριψαν πρόταση 2 εκατ. ευρώ για τον Τσέριν από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT