Μπιτς βόλεϊ: Από τις παραλίες, στις κεντρικότερες πλατείες της χώρας

Μπιτς βόλεϊ: Από τις παραλίες, στις κεντρικότερες πλατείες της χώρας

Το κατεξοχήν άθλημα του καλοκαιριού θα φέρει τη δροσιά της παραλίας στις τρεις κεντρικότερες πλατείες της χώρας.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άθλημα του μπιτς βόλεϊ φέρνει στο μυαλό τη λέξη παραλία. Μόνο που εφέτος η ομοσπονδία βόλεϊ πρωτοπορεί και θα διοργανώσει τα τρία από τα τέσσερα τουρνουά των Masters στην καρδιά των τριών μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας μας.

Η αρχή θα γίνει αύριο (13/6) από την πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει ο Πειραιάς (πλατεία Κοραή, 28-30/6) και η διοργάνωση, αφού ταξιδέψει στον Σχινιά (11/13/7), θα ρίξει αυλαία στην πλατεία Συντάγματος με τους τελικούς (18-21/7). Έτσι, το κατεξοχήν άθλημα του καλοκαιριού θα φέρει τη δροσιά της παραλίας στις τρεις κεντρικότερες πλατείες της χώρας.

Μπιτς βόλεϊ: Από τις παραλίες, στις κεντρικότερες πλατείες της χώρας-1

Από αύριο η Αριστοτέλους θα θυμίζει παραλία. Στην πολυτραγουδισμένη πλατεία της Θεσσαλονίκης έχουν μεταφερθεί εκατοντάδες κυβικά άμμου και έχουν στηθεί τα γήπεδα όπου μέχρι τις 16 Ιουνίου θα διεξαχθεί το πρώτο τουρνουά των Masters του πρωταθλήματος. Η Θεσσαλονίκη έχει φιλοξενήσει και άλλες δέκα φορές διοργανώσεις μπιτς βόλεϊ. Παράλληλα με τα τουρνουά των ανδρών και των γυναικών θα πραγματοποιηθεί και το επίσημο τουρνουά της μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας (juniors).

Οι προκριματικοί θα διεξαχθούν στην Καρδία Θεσσαλονίκης και τα παιχνίδια του κυρίως ταμπλό στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κορυφαίες ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό θέαμα. Από την άλλη πλευρά, οι υπεύθυνοι του μπιτς βόλεϊ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης έχουν αποδείξει τόσα χρόνια ότι γνωρίζουν τον τρόπο για να μεταμορφώσουν ένα αγωνιστικό γεγονός σε ένα μεγάλο πάρτυ και οι γεμάτες εξέδρες των διοργανώσεων αποτελούν την καλύτερη πιστοποίηση για την επιτυχία τους.

Γήπεδο με… σεβασμό στο περιβάλλον

Μπιτς βόλεϊ: Από τις παραλίες, στις κεντρικότερες πλατείες της χώρας-2

Το κεντρικό γήπεδο έχει στηθεί με όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Τα 150 κυβικά ποταμίσιας άμμου τοποθετήθηκαν στο πλακόστρωτο της πλατείας Αριστοτέλους και τριγύρω στήθηκαν φορητές εξέδρες με χώρους για θεατές. Η μουσική και οι εκπλήξεις από πλευράς των διοργανωτών θα συμπληρώσουν το παζλ του τουρνουά της Θεσσαλονίκης το οποίο είναι ένα από τα αγαπημένα των αθλητών.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιθύνοντες που επέλεξαν αυτό το τουρνουά για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ανυπομονώ να παίξω και καλώ τους φίλαθλους να έρθουν να μας στηρίξουν», δήλωσε η Δήμητρα Μαναβή, η οποία, κατά το παρελθόν, έχει κατακτήσει τίτλο στο «γήπεδο» της Αριστοτέλους. Η Δήμητρα Μαναβή αυτή τη χρονιά θα είναι αθλητικό ζευγάρι με τη Λίζα Τριανταφυλλίδη, την κόρη του παλαιού αθλητή σάλας και μπιτς βόλεϊ Μιχάλη Τριανταφυλλίδη.

Ο Ιάσων Κανέλλος θα αγωνιστεί για 5η φορά σε τουρνουά στη Θεσσαλονίκη. Θα παίξει με παρτενέρ τον Παναγιώτη Ιωαννίδη. «Η Θεσσαλονίκη μου ταιριάζει. Είμαστε χαρούμενοι που οι αγώνες διεξάγονται στο κέντρο της πόλης και οι κερκίδες είναι γεμάτες. Με τον Παναγιώτη πριν από λίγες μέρες αγωνιστήκαμε στη Βουλγαρία όπου ήρθαμε 5οι», τόνισε ο αθλητής από την Πρέβεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT