Παρίσι 2024: Δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Λιονέλ Μέσι

Παρίσι 2024: Δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Λιονέλ Μέσι

«Το να αγωνιστώ σε δύο τουρνουά στη σειρά είναι υπερβολικό», είπε ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λιονέλ Μέσι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και έχει ήδη ενημερώσει για την απόφασή του τον προπονητή της εθνικής Αργεντινής Χαβιέρ Μασκεράνο, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo.

«Μίλησα με τον Μασκεράνο και καταλάβαμε και οι δύο την κατάσταση», είπε ο Μέσι.

«Ηταν μια δύσκολη στιγμή, γιατί το Κόπα Αμέρικα πλησιάζει και θα λείπω από τον σύλλογο για δύο συνεχόμενους μήνες. Σε αυτή την ηλικία δεν μπορώ να παίξω σε όλους τους αγώνες. Το να αγωνιστώ σε δύο τουρνουά στη σειρά είναι υπερβολικό», είπε ο κορυφαίος εν ζωή ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Ο Μέσι είναι 36 ετών και οκτώ φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας. Από το 2003 έως το 2021, ο Αργεντινός διεθνής έπαιξε για την Μπαρτσελόνα, όπου έγινε πρωταθλητής Ισπανίας 10 φορές, κέρδισε το Σούπερ Καπ Ισπανίας και το εθνικό κύπελλο 7 φορές το καθένα, κέρδισε το Champions League 4 φορές, κέρδισε το Σούπερ Καπ UEFA 3 φορές και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Μετά την Μπαρτσελόνα, ο Μέσι έπαιξε στην Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής Γαλλίας και μία φορά κατέκτησε το Σούπερ Καπ της χώρας.

Με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, ο φόργουορντ κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο (2022), το Κόπα Αμέρικα (2021) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2008). Από το καλοκαίρι του 2023, ο Μέσι αγωνίζεται στην αμερικανική Ιντερ Μαϊάμι.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες περιλαμβάνουν παίκτες κάτω των 23 ετών, αλλά κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει και με τρεις παίκτες άνω της ηλικίας αυτής.

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου. Το δε Κόπα Αμέρικα διεξάγεται στις ΗΠΑ από τις 20 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου.

Πηγή: Mundo Deportivo

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT