Euro 2024: Πάνω από 1 δισ. αναμένεται να «παίξουν» οι Γάλλοι

Euro 2024: Πάνω από 1 δισ. αναμένεται να «παίξουν» οι Γάλλοι

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεκινάει από σήμερα στα γήπεδα της Γερμανίας, χωρίς δυστυχώς την παρουσία της εθνικής ομάδας της χώρας μας. Συνολικά 622 παίκτες από 219 ομάδες 35 χωρών από όλο τον κόσμο συγκροτούν τις 24 φιναλίστ του φετινού Euro, μόνο όμως 26 από αυτούς στο τέλος της διαδρομής θα μπορέσουν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου και να το πάρουν από την Ιταλία, που το κρατάει από τη διοργάνωση της Αγγλίας πριν από τρία (εξαιτίας της πανδημίας) χρόνια.

Πολλά είναι τα αστέρια που αναμένεται να λάμψουν στα γήπεδα της Γερμανίας. Αλλα είναι παντοτινά, όπως ο Ρονάλντο, που στα 39 του χρόνια θέλει να επαναφέρει την Πορτογαλία στην κορυφή της Ευρώπης, όπως είχε κάνει το 2016, αλλά και να συνεχίσει να δημιουργεί ρεκόρ που δύσκολα θα καταρρίψει κάποιος άλλος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής στο μέλλον. Υπάρχουν όμως και αυτά που αρχίζουν και λάμπουν τώρα στη διοργάνωση, όπως ο 20χρονος –κάτοχος του Champions League με τη Ρεάλ– Μπέλινγχαμ, αλλά και ο 16χρονος Γιαμάλ, που όπως μάλιστα δήλωσε πήρε μαζί τα βιβλία του, γιατί παράλληλα με τους αγώνες της Ισπανίας θα πρέπει να κάνει διαδικτυακά μαθήματα.

Από κει και πέρα βέβαια, ο Κιλιάν Εμπαπέ θέλει να επιστρέψει στη Γαλλία με την κούπα, μετά την απώλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο Χάρι Κέιν επιθυμεί να σπάσει την κατάρα της Αγγλίας (δεν έχει κερδίσει ποτέ το Κύπελλο), αλλά και τη δική του, καθώς στην καριέρα του δεν έχει πανηγυρίσει ούτε… πρωτάθλημα. Για τον Κέβιν ντε Μπρόινε, τέλος, ίσως να είναι η τελευταία του ευκαιρία να πετύχει κάτι σημαντικό με την εθνική ομάδα του Βελγίου, που αν και είναι πάντα μέσα στα πρώτα φαβορί, δεν έχει καταφέρει να παίξει έστω σε τελικό.

Οσον αφορά μερικά ενδιαφέροντα νούμερα που συμπληρώνουν το παζλ της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί σε 10 πόλεις (Βερολίνο, Κολωνία, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Ντόρτμουντ, Λειψία, Γκελζενκίρχεν, Στουτγκάρδη και Ντίσελντορφ), η ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας είναι η Σκωτία με 28,79 έτη, ενώ ακολουθεί η αποψινή της αντίπαλος Γερμανία με 28,59. Η Αγγλία είναι αυτή που εκπροσωπείται περισσότερο από όλες τις χώρες, καθώς 114 παίκτες παίζουν στα πρωταθλήματά της, ενώ την ελληνική λίγκα θα εκπροσωπήσουν 12 ποδοσφαιριστές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Επιτροπής Τυχερών Παιγνίων της Γαλλίας, μόνο στη συγκεκριμένη χώρα το στοιχηματικό ποντάρισμα αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ (900.000.000 είχε φτάσει στο Μουντιάλ του Κατάρ), ενώ, τέλος, «επανάσταση» για το ποδόσφαιρο μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση που πήρε η UEFA για τις διαμαρτυρίες των παικτών, καθώς ο μοναδικός που θα μπορεί να λέει τα παράπονά του στον διαιτητή θα είναι ο αρχηγός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT