Euro 2024: Ολη η Ευρώπη στη σέντρα

Πρεμιέρα του Euro απόψε, με την οικοδέσποινα Γερμανία να υποδέχεται τη Σκωτία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναμονή τέλος! Στις 10 το βράδυ σήμερα, ώρα Ελλάδος, η Fussballliebe, η επίσημη μπάλα του Euro 2024, θα αρχίσει να κυλάει στο χορτάρι του Allianz Arena του Μονάχου, καθώς η οικοδέσποινα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, Γερμανία, θα ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης κόντρα στη Σκωτία.

Με το βάρος του φαβορί και το «πρέπει» της νίκης στην πρεμιέρα, που συχνά επιφυλάσσει εκπλήξεις στις μεγάλες διοργανώσεις, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν επιφυλάσσει για τους Βρετανούς μια πολύ απαιτητική βραδιά. Ο Γερμανός εκλέκτορας σκέπτεται να παρατάξει κόντρα στην ομάδα του επιδραστικού αρχηγού Σκοτ ΜακΤόμινεϊ ένα πολύ δυναμικό σχήμα, που θα περιλαμβάνει τόσο τον παίκτη της χρονιάς της φετινής Μπουντεσλίγκα με την νταμπλούχο Λεβερκούζεν, Φλόριαν Βιρτς, όσο και τον «γηπεδούχο» (στην έδρα της Μπάγερν) Τζαμάλ Μουσιάλα, με επιθετικό τον Κάι Χάβερτς και τον δυναμικό σέντερ φορ Νίκλας Φίλκρουγκ να έρχεται πιθανότατα στο β΄ ημίχρονο από τον πάγκο.

Για τους Σκωτσέζους του εκλέκτορα Στιβ Κλαρκ, ό,τι καλύτερο έρθει πέρα από μια βαριά ήττα θα αποτελεί κέρδος, ενόψει των δύο σημαντικότερων αγώνων που έπονται στον όμιλο, απέναντι σε Ουγγαρία και Ελβετία.

Οι Γερμανοί ανησυχούν, πάντως, για την ισλαμιστική τρομοκρατία και χθες υποδέχθηκαν 350 αστυνομικούς από την υπόλοιπη Ευρώπη που θα τους συνδράμουν.

Euro 2024: Ολη η Ευρώπη στη σέντρα-1

Παρά το άγχος τους για την ιδανική πρεμιέρα και τη σωστή διοργάνωση, οι Γερμανοί δεν χάνουν το ιδιότυπο χιούμορ τους. Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά τον θρυλικό Πολ, το χταπόδι που είχε… προβλέψει ορθώς όλα τα αποτελέσματα της Γερμανίας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, οι Γερμανοί έχουν ένα νέο μέντιουμ από το ζωικό βασίλειο: τον Βάλτερ, έναν συμπαθή 35χρονο ουρακοτάγκο που ζει στον ζωολογικό κήπο του Ντόρτμουντ και χθες επέλεξε να φάει πρώτα από το δοχείο με το κασκόλ της Γερμανίας. Μετά πάντως δεν άφησε ούτε το δοχείο με φαγητό και το κασκόλ της Σκωτίας παραπονεμένο, άρα κατά την ερμηνεία του εκπροσώπου του ζωολογικού κήπου η Γερμανία απόψε θα νικήσει μεν, δύσκολα δε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT