ΝΒΑ: Οι Σέλτικς κατέκτησαν το 18ο πρωτάθλημά τους

ΝΒΑ: Οι Σέλτικς κατέκτησαν το 18ο πρωτάθλημά τους

Δεκαέξι χρόνια μετά τον προηγούμενο τίτλο τους στέφθηκαν ξανά πρωταθλητές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρωταγωνιστές τους Τζέισον Τέιτουμ (31 πόντοι, 8 ριμπάουντ και 11 ασίστ) και Τζέιλεν Μπράουν (21 π., 8 ριμπ., 6 ασ.), οι Σέλτικς διέλυσαν τους Μάβερικς στη Βοστώνη με 106-88, έκαναν το 4-1 και κατέκτησαν το 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, στη 16η επέτειο από την κατάκτηση του 17ου πρωταθλήματός τους. 

Ετσι οι «Κέλτες» πέρασαν τους αιώνιους αντιπάλους τους, τους Λος Αντζελες Λέικερς, στη λίστα με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της λίγκας (18 έναντι 17). 

MVP των τελικών αναδείχθηκε ο Τζέιλεν Μπράουν, που είχε μέσο όρο 20.8 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1.6 κλεψίματα σε 38 λεπτά συμμετοχής, ενώ παράλληλα μάρκαρε τον Λούκα Ντόντσιτς στη μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων. 

Οι Σέλτικς ολοκλήρωσαν τα φετινά playoffs με ρεκόρ 16-3, που αποτελεί το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Ιστορία μετά το 16-1 των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς τη σεζόν 2016-17.

ΝΒΑ: Οι Σέλτικς κατέκτησαν το 18ο πρωτάθλημά τους-1

Ο φετινός τίτλος αποτελεί δικαίωση για την ομάδα της Βοστώνης, που είχε παίξει τους περισσότερους αγώνες στα playoffs σε διάστημα οκτώ σεζόν, χωρίς να κερδίσει τίτλο, από οποιαδήποτε ομάδα στην Ιστορία του ΝΒΑ.

Για τον Τέιτουμ και τον Μπράουν, τα 107 παιχνίδια που έπαιξαν μαζί είναι τα περισσότερα από ένα δίδυμο πριν κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα στην Ιστορία του ΝΒΑ. Ο Χόρφορντ, εν τω μεταξύ, είχε παίξει σε 186 παιχνίδια των playoffs πριν από τον πρώτο του τίτλο – τα περισσότερα στην Ιστορία του ΝΒΑ για έναν παίκτη πριν κερδίσει τον πρώτο του τίτλο.

Πέραν των Τέιτουμ και Μπράουν, εξαιρετικός ήταν για ακόμη ένα ματς ο Τζρου Χόλιντεϊ με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ 14 πόντους και 8 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Ντέρεκ Γουάιτ. 

Για τους Μάβερικς ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 28 πόντους, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ αλλά και 7 λάθη. Στους 15 πόντους με 5/16 σουτ έμεινε ο Καϊρί Ιρβινγκ, που είχε και 9 ασίστ. Ο ίδιος έσπευσε πριν καν λήξει ο αγώνας να συγχαρεί τον προπονητή και τους αναπληρωματικούς των Σέλτικς σε μια επίδειξη αθλητικού πνεύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT