Πρωταθλητής Ευρώπης στα 50 μ. πεταλούδα ο Μπίλας

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 50 μ. πεταλούδα ο Μπίλας

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα χρυσό μετάλλιο διευρύνθηκε η ελληνική συλλογή από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου. Ο Στέργιος Μπίλας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 50 μ. πεταλούδα, ενώ μια άκυρη εκκίνηση στέρησε από την Εθνική 4×100 μεικτή ομαδική το χάλκινο μετάλλιο.

Η «γαλανόλευκη» τροπαιοθήκη αναμένεται να μεγαλώσει, καθώς σήμερα «πέφτουν» σε τελικούς κολυμβητές και κολυμβήτριές μας με πολύ καλές επιδόσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το… απουσιολόγιο του Ευρωπαϊκού είναι γεμάτο, καθώς χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία κ.ά. προτίμησαν να μη στείλουν ομάδα, ενώ η Ρωσία και η Λευκορωσία δεν συμμετέχουν.

Ο 23χρονος Στέργιος Μπίλας μετά το τρόπαιο από το ευρωπαϊκό Κ23 προσέθεσε στο παλμαρέ του και ένα χρυσό μετάλλιο από την ανδρική κατηγορία. Στα 50 μ. πεταλούδα πραγματοποίησε μια εξαιρετική κούρσα και με 23.15 ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου. Το ασημένιο κατέκτησε ο Μπούτσερ από την Αυστρία (23.19) και το χάλκινο ο Γκράτσικ από την Τσεχία (23.26). Το μετάλλιο του Μπίλα είναι το 29ο για τη χώρα μας σε Ευρωπαϊκό.

Σε… θρίλερ εξελίχθηκε για τα ελληνικά χρώματα ο τελικός της μεικτής ομαδικής. Οι κολυμβητές μας τερμάτισαν 3οι, αλλά οι πανηγυρισμοί διακόπηκαν όταν βγήκαν τα επίσημα αποτελέσματα και έδειξαν ότι η Εθνική μας ήταν άκυρη. Η Νόρα Δράκου είχε αρνητικό χρόνο αντίδρασης (-0,1) και οι διοργανωτές ακύρωσαν την ομάδα. Την ίδια… τύχη είχαν και οι πρωταθλητές της Πολωνίας που τερμάτισαν στην πρώτη θέση. Ετσι, το χρυσό μετάλλιο πήρε το Ισραήλ, το ασημένιο η Γερμανία και το χάλκινο η Ουγγαρία.

Με πρωτιά και πανελλήνιο ρεκόρ νέων ανδρών (1.56.64) προκρίθηκε ο Απόστολος Σίσκος στον σημερινό τελικό των 200 μ. στο ύπτιο (19.40, ΕΡΤ3). Ο πρωταθλητής έχει στόχο να χρησιμοποιήσει τη διοργάνωση προκειμένου να κάνει ένα τεστ για τους Ολυμπιακούς. Ενα μετάλλιο θα διεκδικήσει σήμερα (19.47, ΕΡΤ3) και η Αννα Ντουντουνάκη. Η «γοργόνα» μας, η οποία τους τελευταίους δύο μήνες ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό, πήρε, ως δεύτερη, το «εισιτήριο» για τον τελικό των 50 μ. πεταλούδα. Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε η Σάρα Γιούβενικ (25.84).

Μια θέση στο βάθρο των 800 μ. στο ελεύθερο είναι ο στόχος του Δημήτρη Μάρκου. Ο κολυμβητής μας πέτυχε την 3η καλύτερη επίδοση (7.50.38) στους προκριματικούς και σήμερα θα κολυμπήσει προκειμένου να φορέσει στον λαιμό ένα μετάλλιο.

Σήμερα αρχίζουν και οι αγώνες στις καταδύσεις. Η Σταυρούλα Χαλέμου θα είναι η πρώτη αθλήτριά μας που θα πάρει μέρος. Θα «πέσει» από τα 10 μ. σταθερά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT