Ευρωπαϊκά Κύπελλα: Κλήρωση χωρίς ψηλά εμπόδια

Ευρωπαϊκά Κύπελλα: Κλήρωση χωρίς ψηλά εμπόδια

Βατοί αντίπαλοι για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά προκριματικά

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμόγελα σκόρπισε σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ η κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς και οι τρεις ομάδες έχουν (θεωρητικά πάντα) το πάνω χέρι όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Συγκεκριμένα, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπάνια Λούκα – Εγνάτια, δύο ομάδες που δύσκολα θα μπορέσουν να σταθούν εμπόδιο στον «δικέφαλο» να περάσει στον 3ο γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει το ταξίδι του στην Ευρώπη το διήμερο 23-24 Ιουλίου από την Τούμπα, καθώς θα είναι γηπεδούχος στο πρώτο ματς, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 30-31 Ιουλίου. Οι ακριβείς ώρες και ημέρες θα γίνουν γνωστές στις 26 Ιουνίου. Η Μπάνια Λούκα κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Βοσνία με 78 βαθμούς, επιστρέφοντας στην κορυφή έπειτα από τρία χρόνια και τη σεζόν 2020-21. Οσον αφορά στην Εγνάτια, στην κανονική διάρκεια ήρθε ισόβαθμη με την Παρτιζάνι, αφού αμφότερες συγκέντρωσαν 63 βαθμούς και κατέκτησε τον τίτλο στην Αλβανία μέσω των πλέι οφ.

Μπάνια Λούκα ή Εγνάτια για τον «Δικέφαλο του Βορρά», Μπότεβ ή Μάριμπορ για τους «πράσινους», Βελέζ ή Ιντερ Κλουμπ ντ’ Εσκάλδες για την Ενωση.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό ενόψει του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Μπότεβ – Μάριμπορ, κλήρωση που στα… χαρτιά τουλάχιστον θεωρείται ιδανική. Η πρώτη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 25 Ιουλίου στην Αθήνα, με τη ρεβάνς να διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου, εκτός έδρας.

Η Μπότεβ, όπως και ο Παναθηναϊκός, κατέκτησε το Κύπελλο στη Βουλγαρία νικώντας στον τελικό την πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς με 3-2, ενώ από την άλλη η Μάριμπορ είχε μια κακή χρονιά και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τίτλο στη Σλοβενία.

Τέλος, όσον αφορά την ΑΕΚ και τον 2ο προκριματικό του Conference League, θα βρει στον δρόμο της μια γνωστή από τα… παλιά. Η Ενωση θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βελέζ – Ιντερ Κλουμπ ντ’ Εσκάλδες, με την ομάδα βέβαια από τη Βοσνία να έχει τον πρώτο λόγο σε σχέση με αυτή από την Ανδόρα. Ο «δικέφαλος» είχε παίξει με τους Βόσνιους και πριν από τρία χρόνια, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τον Ιούλιο.

Το πρώτο παιχνίδι της ομάδας του Αλμέιδα με τον αντίπαλο που θα προκύψει από το ζευγάρι θα γίνει στις 25 Ιουλίου στην OPAP Arena και ο επαναληπτικός την 1η Αυγούστου εκτός έδρας. Ομως, βέβαια από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και σίγουρα η φετινή ΑΕΚ δύσκολα θα μπορεί να ανησυχήσει από τη Βελέζ, αν και βέβαια όλα θα κριθούν και για τις τρεις ελληνικές ομάδες στο χορτάρι και όχι στη θεωρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT