Euro 2024: Στους «16» η Ισπανία, «σκόνταψε» ξανά σε Euro η Αγγλία

Euro 2024: Στους «16» η Ισπανία, «σκόνταψε» ξανά σε Euro η Αγγλία

Η Ισπανία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του 2ου ομίλου του Euro 2024 με αντίπαλο την Ιταλία, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στη φάση των «16»

Η Ισπανία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του 2ου ομίλου του Euro 2024 με αντίπαλο την Ιταλία, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στη φάση των «16». Οι «Φούριας Ρόχας» επικράτησαν με 1-0 με αυτογκόλ του Καλαφιόρι στο 55΄ και θα μπορούσαν να διευρύνουν το σκορ αν ο Ντοναρούμα δεν έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις κι αν το σουτ του Γούλιαμς στο 71΄ δεν προσέκρουε στο οριζόντιο δοκάρι. Την τελευταία αγωνιστική, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι θα διεκδικήσει την πρόκριση στο ματς με την Κροατία, όπου της αρκεί μια ισοπαλία.

Δανία και Αγγλία αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) στη Φρανκφούρτη και πλέον τα πάντα όσον αφορά την πρόκριση στον 3ο όμιλο θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική, όπου θα παίξουν Αγγλία – Σλοβενία και Δανία – Σερβία. Σαφώς και τα «Λιοντάρια», που έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς, είναι το φαβορί για να περάσουν στους «16», κάτι που θα μπορούσαν να το επιτύχουν από χθες, παρά το γεγονός πως σε ένα ακόμη ματς δεν έπεισαν με την εμφάνισή τους.

Στο 18΄ ο Κέιν άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Σαουθγκέιτ, ενώ οι Δανοί άρχισαν να ανεβάζουν την πίεσή τους στο γήπεδο και στο 34΄ με «κεραυνό» του Χιούλμαντ ισοφάρισαν. Σλοβενία και Σερβία αναδείχθηκαν και αυτές ισόπαλες 1-1 στο παιχνίδι που προηγήθηκε στο Μόναχο. Στην εκπνοή των καθυστερήσεων (90΄+5΄΄) ο Γιόβιτς ισοφάρισε για τη Σερβία και την κράτησε ζωντανή στη διοργάνωση, την ώρα που οι Σλοβένοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν μια νίκη που θα τους έφερνε πολύ κοντά στην πρόκριση.

Οι Σλοβένοι, που είχαν δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο (38΄) με τον Ελσνικ, μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 69΄ με κοντινό πλασέ του Κάρνιτσνικ. Λίγο αργότερα η Σερβία έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μίτροβιτς στο 72΄ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ομπλακ. Σήμερα για τον 4ο όμιλο ξεχωρίζει το ντέρμπι Ολλανδίας – Γαλλίας (22.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT