Καυτό καλοκαίρι για Ευρωλίγκα

Μία από τις πιο έντονες μεταγραφικές περιόδους βιώνει η κορυφαία διοργάνωση

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν καν περάσει ένας μήνας από τότε που έραψε στο Βερολίνο το 7ο αστέρι, ο Παναθηναϊκός πυροδότησε τη μεταγραφική βόμβα του Λορέντζο Μπράουν και έδειξε ότι θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τον πρώτο back to back τίτλο του στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός γκαρντ με το ισπανικό διαβατήριο είναι (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) η πιο ηχηρή κίνηση μιας αγοράς που υπόσχεται κι άλλες εκρήξεις στη συνέχεια, αν αναλογιστούμε ότι ο χορός των εκατομμυρίων ξεκίνησε από πολύ νωρίς και ήδη έχουν ολοκληρωθεί σημαντικές μεταγραφές, σχεδόν 110 ημέρες πριν από το τζάμπολ της επόμενης διοργάνωσης!

Πολλές και σημαντικές μετακινήσεις παικτών, με τη Μακάμπι να πληρώνει τις συνέπειες του πολέμου.

Η αγορά αναμένεται να ανοίξει ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον γιατί 3-4 ομάδες κορυφής, από αυτές που ξεκινούν κάθε χρόνο για να πρωταγωνιστήσουν, είναι σε διαδικασία ριζικής αναμόρφωσης του ρόστερ τους. Η Ρεάλ Μαδρίτης, ομάδα με τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς Ευρωλίγκας και ένα τρόπαιο, αναγκάστηκε να δαπανήσει πολλά χρήματα για να κρατήσει τους Χεζόνια – Ταβάρες και θα διαθέσει ακόμη περισσότερα για να αντικαταστήσει τα «τοτέμ» Ρούντι Φερνάντεζ – Σέρχι Ροντρίγκεθ, να ετοιμάσει τη διάδοχη κατάσταση του Γιουλ και να αναπληρώσει την απώλεια του τραυματία Ντεκ.

Μετά τις ηχηρές αποτυχίες της, σε φάση αναδιοργάνωσης είναι και η Μπαρτσελόνα ξεκινώντας με την απόκτηση του Πάντερ και με νέο προπονητή (Πενιαρόγια), όπως και η Μακάμπι η οποία έχασε λόγω της εμπόλεμης κατάστασης τους Μπράουν, Νίμπο (Αρμάνι) και Μπόλτγουιν (οδεύει προς τη Φενέρ), ενώ πιθανώς θα χάσει και τον Κόλσον. Μετά την αποχώρηση του Καλάθη για τη Μονακό, η οποία κράτησε τον Τζέιμς, ριζικό λίφτινγκ κάνει και η Φενέρ, που ίσως πορευτεί χωρίς τους Ντόρσεϊ, Παπαγιάννη και Μότλεϊ, με προσθήκη τον Χολ από την Αρμάνι. Στην αγορά για καλούς παίκτες θα βγει και ο Ολυμπιακός, βάζοντας τον πήχυ πολύ ψηλότερα από φέτος.

Η Εφές αποχωρίστηκε τον Κλάιμπερν και υπέγραψε με τον Σμιτ από τη Ζαλγκίρις, ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε τον Κάνααν, η Παρτιζάν θα ενισχυθεί με την επιστροφή του «μπόμπερ» Μαρίνκοβιτς από τη Μπασκόνια και του Λούντμπεργκ από τη Βίρτους, η οποία σκέφτεται να αφήσει τον Σενγκέλια να κυκλοφορήσει ελεύθερος σε μια αγορά με πολλά κομμάτια του παζλ ανοικτά και έντονους κλυδωνισμούς από ένα ντόμινο ηχηρών μετακινήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT