Στον Πειραιά το 2o τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ

Στον Πειραιά το 2o τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ

Η πλατεία Κοραή θα μεταμορφωθεί σε γήπεδο με άμμο για τις ανάγκες της διοργάνωσης

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά η πλατεία Κοραή του Πειραιά θα μεταμορφωθεί σε γήπεδο μπιτς βόλεϊ. Από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου απέναντι από το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο θα αγωνιστούν οι καλύτεροι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες της πετοσφαίρισης στην άμμο ενώ θα πάρουν μέρος και ομάδες από το εξωτερικό. Στόχος των διοργανωτών είναι να αποτελέσουν οι αγώνες θεσμό ενώ δεν απέκλεισαν να διεκδικήσουν στο μέλλον και ένα διεθνές τουρνουά.

Η ιστορική πλατεία του Πειραιά, η οποία για μία δεκαετία έφερε και το όνομα του Ουίστον Τσόρτσιλ, έχει, ήδη, μετατραπεί σε… παραλία. Η άμμος που χρησιμοποιήθηκε για το «Piraeus Street Long Jump» μεταφέρθηκε από το Δημοτικό Θέατρο απέναντι και, πλέον, ο χώρος μπροστά από το Δημαρχείο είναι έτοιμος για να φιλοξενήσει τους αγώνες. «Η πόλη του Πειραιά είναι μία αθλητική πόλη. Δυστυχώς δεν έχουμε τόσους αθλητικούς χώρους όσους θα θέλαμε αλλά ως δημοτική αρχή βοηθάμε όσο μπορούμε στις ανακαινίσεις των χώρων που υπάρχουν. Μακάρι το τουρνουά να αποτελέσει θεσμό και γιατί όχι να διεκδικήσουμε και κάποιο παγκόσμιο. Θα ήταν πολύ όμορφο να διεξαχθεί, π.χ., στον περιβάλλοντα χώρο που δένουν τα κρουαζιερόπλοια ώστε όσοι επισκέπτες έρχονται εκείνες τις ημέρες να μπορούν να δουν και αγώνες», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης.

Για τη σημαντικότητα της επαφής του κόσμου με τον αθλητισμό μίλησε ο προπονητής της κολύμβησης και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος: «Τα ολυμπιακά αθλήματα πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους φιλάθλους ώστε να αποκτήσουν και μεγαλύτερο κοινό. Έτσι ο κόσμος που θα βρεθεί στην πλατεία Κοραή θα μπορεί να δει και να νιώσει τι γίνεται μέσα σε ένα γήπεδο χωρίς να χρειαστεί να πάει σε έναν αθλητικό χώρο».

Από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου η πλατεία Κοραή θα «γεμίσει» με αθλητισμό, μουσική και θέαμα. Οι πρωταθλητές της άμμου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, κάλεσαν τους φίλαθλους να έρθουν να τους στηρίξουν με την παρουσία τους και υποσχέθηκαν εντυπωσιακές αγωνιστικές στιγμές. «Χαίρομαι που εφέτος αγωνιζόμαστε σε τόσο ωραία γήπεδα στις «καρδιές» των μεγάλων πόλεων. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει και το δικό μας άθλημα», υπογράμμισε ο Σταύρος Ντάλλας και η Ιωάννα Περδικάκη συμπλήρωσε: «Για να διεξαχθεί αυτή η διοργάνωση χρειάζεται κόπος και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που δούλεψαν για να μπορέσουμε να παίξουμε εμείς σε έναν τόσο ωραίο χώρο».

Πρόσκληση στον φίλαθλο κόσμο του αθλήματος και όχι μόνο απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ελληνική Ομοσπονδίας Πετοσφαίρης Γιώργος Καραμπέτσος: «Εφέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ και πλέον το άθλημα υπό τη δική μας διοίκηση έχει ταυτιστεί και με τις πλατείες. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες του Πειραιά θα αγκαλιάσουν τη διοργάνωση και θα απολαύσουν ένα ξεχωριστό θέαμα από το μοναδικό ολυμπιακό άθλημα της άμμου».

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θα διεξαχθούν στην πλατεία Κοραή.

Το πρόγραμμα του PIRAEUS MASTERS:

  • Τετάρτη, 26/6: 10.00: Προκριματικοί γυναικών στο Σ.Ε.Φ.
  • Πέμπτη, 27/6: 10.00 Προκριματικοί ανδρών στο Σ.Ε.Φ., 16.00-22.00 Κυρίως ταμπλό Γυναικών (πλατεία Κοραή)
  • Παρασκευή, 28/6: 10.00-22.00 Κυρίως ταμπλό Γυναικών – Ανδρών
  • Σάββατο, 29/6: 10.00-22.00 Κυρίως ταμπλό Γυναικών – Ανδρών
  • Κυριακή, 30/6: 10.00 Ημιτελικοί Γυναικών

11.30: Ημιτελικοί Ανδρών

17.00: Τελικοί Juniors (Αγοριών-Κοριτσιών)

20.00: Τελικός Γυναικών (ERT-3 LIVE)

20.45: Τελικός Ανδρών (ERT-3 LIVE)

21.30: Τελετή Απονομών (ERT-3 LIVE)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT