Νέα θητεία Β. Μαρινάκη στη Super League 1 με στήριξη ΠΑΟΚ

Νέα θητεία Β. Μαρινάκη στη Super League 1 με στήριξη ΠΑΟΚ

Από χθες ξεκίνησε η τρίτη προεδρική θητεία του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού στον συνεταιρισμό, καθώς στις εκλογές επικράτησε με 7-6 του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 12 ∆εκεμβρίου 2023 ο Βαγγέλης Μαρινάκης με μια επιστολή του στο Δ.Σ. της Super League 1 ανακοίνωνε το τέλος της δεύτερης προεδρικής του θητείας στη Λίγκα. «Δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση να συνεχίσω να ασχολούμαι διοικητικά με τον συνεταιρισμό, από τη στιγμή που ο λόγος κάποιων στο συμβούλιο δεν συνάδει με τις πράξεις τους», ανέφερε στον επίλογο της επιστολής του, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον ΠΑΟΚ που είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

Από χθες ξεκίνησε η τρίτη προεδρική θητεία του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού στον συνεταιρισμό, καθώς στις εκλογές επικράτησε με 7-6 του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου, έχοντας αυτή τη φορά την αμέριστη στήριξη του «Δικεφάλου του Βορρά» –ο οποίος ήταν ανάμεσα στις ομάδες που ψήφισαν υπέρ του–, επιβεβαιώνοντας έτσι τη «συμμαχία» που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους δύο, με κοινή συνισταμένη την επικείμενη ανάδειξη του Μάκη Γκαγκάτση στην ηγεσία της ΕΠΟ.

Εκτός του ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ με την ψήφο τού μέχρι πρότινος προέδρου της Λίγκας και πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου, αλλά και ο Παναιτωλικός που επέλεξε να ψηφίσει λευκό, έγειραν την πλάστιγγα στην υποψηφιότητα Μαρινάκη, την οποία ψήφισαν οι Ολυμπιακός, Αστέρας Τρ., Ατρόμητος, Βόλος, ΟΦΗ, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ, ενώ τον κ. Αλαφούζο οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αρης, Λεβαδειακός, Καλλιθέα και Λαμία. Από τη διαδικασία απών ήταν ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, ο οποίος παραδοσιακά ψηφίζει λευκό (αναπληρωτής πρόεδρος της SL1 εξελέγη εκ νέου η Κάτια Κοξένογλου).

Ο νέος πρόεδρος της Λίγκας απευθυνόμενος στις ομάδες εμφανίστηκε ενωτικός, κάνοντας λόγο για «πραγματικά αυτοδιοίκητο ποδόσφαιρο, μακριά από πολιτικούς και κυβερνήσεις», που θα φέρει μια καλύτερη μέρα για το άθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη κίνηση θα αφορά την αλλαγή του φορμάτ του πρωταθλήματος από αυτή τη σεζόν. Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας, στα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα μετέχει μόνο η πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και όχι οι θέσεις 1-6 που ίσχυε μέχρι τώρα. Για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα υπάρχουν άλλοι αγώνες κατάταξης στους οποίους θα μετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-8. Στα πλέι άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού θα πάρουν μέρος οι θέσεις 9-14 και θα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT