Με το σπαθί της στους «16» η Γεωργία – Επεσε η αυλαία της α΄ φάσης του Euro

Με το σπαθί της στους «16» η Γεωργία – Επεσε η αυλαία της α΄ φάσης του Euro

Μοναδικές στιγμές ζει στα γήπεδα της Γερμανίας η Γεωργία. Η ομάδα που άφησε εκτός διοργάνωσης την Εθνική μας, χθες πέτυχε μια ιστορική νίκη με 2-0 επί της Πορτογαλίας και στην πρώτη της συμμετοχή σε Euro κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης ως 3η στον 6ο όμιλο.

Η Γεωργία άνοιξε το σκορ στο Κβαρατσχέλια μόλις στο 2ο λεπτό ύστερα από λάθος στην άμυνα της Πορτογαλίας, ενώ στο 57ο λεπτό ο Μικαουτάτζε με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο, όπως ήταν φυσικό, πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τους παίκτες όσο και από τους φιλάθλους της Γεωργίας, που θα συνεχίσουν να ζουν το όνειρο στο Euro και θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στους «16».

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Τουρκία επιβίωσε στο θρίλερ του Αμβούργου, καθώς νίκησε με 2-1 την Τσεχία και πήρε το εισιτήριο για τους «16» (θα παίξει με Αυστρία). Οι Τούρκοι προηγήθηκαν στο 51΄ με τον Τσαλχάνογλου, ενώ οι Τσέχοι (που ήθελαν μόνο τη νίκη) έφεραν το ματς στα ίσα με τον Σούτσεκ στο 66ο λεπτό, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 20′ εξαιτίας της αποβολής του Μπαράκ. Η Τσεχία ρίσκαρε για το δεύτερο γκολ, όμως τελικά αυτό το πέτυχε η Τουρκία στις καθυστερήσεις με τον Τοσούν.

Πώς διαμορφώθηκε ο χάρτης μέχρι τον τελικό – Εκτός η Τσεχία – Πάνω στη Γαλλία το «άχρωμο» Βέλγιο.

Στον 5ο όμιλο, η Ουκρανία ήταν η μεγάλη άτυχη, καθώς ήταν η ομάδα που υστέρησε στην τετραπλή ισοβαθμία που προέκυψε έπειτα και από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής. Συγκεκριμένα οι Ουκρανοί έμειναν στο 0-0 με το Βέλγιο, ενώ την ίδια ώρα Ρουμανία και Σλοβακία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, αποτέλεσμα που τις βόλεψε και τις δύο καθώς τους έδωσε τα εισιτήρια για την επόμενη φάση.

Στη Στουτγάρδη, η Ουκρανία ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη από το άχρωμο και απογοητευτικό Βέλγιο, όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ετσι, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε δεν έφτασε στη νίκη, που θα την έφερνε στη νοκ-άουτ φάση και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς, ενώ υπάρχει ομάδα από άλλο όμιλο, και συγκεκριμένα η Σλοβενία, που προκρίθηκε ως 3η από άλλο όμιλο έχοντας τρεις βαθμούς.

Την ίδια ώρα στη Φρανκφούρτη το τελικό 1-1 ανάμεσα στη Ρουμανία και τη Σλοβακία ήταν ιδανικό και για τις δύο, καθώς αμφότερες επεκτείνουν τη διαμονή τους στα γήπεδα της Γερμανίας. Οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν στο 24′ με κεφαλιά του Ντούντα, ενώ οι Ρουμάνοι έφεραν το ματς στα ίσα στο 36ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Μάριν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία σε όμιλο, ενώ έχει συμβεί άλλη μια φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, όταν Μεξικό, Ιταλία, Ιρλανδία και Νορβηγία είχαν συγκεντρώσει από 4 βαθμούς, με τους Νορβηγούς να μένουν εκτός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT