Το 137ο Γουίμπλεντον ανοίγει ξανά τις πύλες του

Το 137ο Γουίμπλεντον ανοίγει ξανά τις πύλες του

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «βασιλιάς» των γκραν σλαμ, το τουρνουά του Γουίμπλεντον, θα «ανοίξει» τη Δευτέρα τις πύλες του και κορυφαίοι τενίστες και τενίστριες θα διεκδικήσουν τα βαρύτιμα τρόπαια και τα πριμ πάνω στο φρεσκοκομμένο γρασίδι, ύψους οκτώ χιλιοστών. Στο τουρνουά των ανδρών ενδεχομένως θα υπάρξουν εκπλήξεις καθώς οι Τζόκοβιτς και Μάρεϊ προέρχονται από επεμβάσεις, και ίσως η παλιά γενιά να παραδώσει οριστικά τα σκήπτρα στο νέο αίμα. Σε ό,τι αφορά την κλήρωση, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, εφόσον δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και μείνουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους, θα μπορέσουν να προχωρήσουν καθώς στα πρώτα παιχνίδια θα αντιμετωπίσουν αντιπάλους κατώτερης δυναμικότητας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κληρώθηκε στο κάτω μέρος του ταμπλό και οι… δυσκολίες, εφόσον προκριθεί, αναμένεται να αρχίσουν από τον 4ο γύρο, καθώς εκεί θα έχει πιθανό αντίπαλο τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Στους προημιτελικούς ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον Σάσα Ζβέρεφ, ενώ τον Νόβακ Τζόκοβιτς, εάν αγωνιστεί και προκριθεί, θα τον συναντήσει στους ημιτελικούς. Πρώτος του αντίπαλος, την προσεχή Τρίτη, θα είναι ο Ιάπωνας Τάρο Ντάνιελ (83ος στον κόσμο) και στον δεύτερο γύρο θα βρει απέναντί του έναν εκ των Ρουσουβουόρι – Μακντόναλντ. Ο Τζόκοβιτς στις 5 Ιουνίου υπεβλήθη σε επέμβαση στον μηνίσκο και παραμένει άγνωστο εάν ο επτά φορές πρωταθλητής του Γουίμπλεντον θα αποφασίσει να ρισκάρει σε αγώνες υψηλής πίεσης.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό, μαζί με τις Κόκο Γκοφ και Αρίνα Σαμπαλένκα, κληρώθηκε η Μαρία Σάκκαρη. Η πρωταθλήτριά μας θα έχει ως πρώτη αντίπαλο τη Μακάρτνεϊ Κέσλερ (118), η οποία προέρχεται από τους προκριματικούς. Στον δεύτερο γύρο θα παίξει με τη νικήτρια της αναμέτρησης Ρους – Γουάν. Εφόσον φτάσει στους προημιτελικούς, εκεί ενδέχεται να αντιμετωπίσει τη Σαμπαλένκα, ενώ στους ημιτελικούς πιθανή αντίπαλός της θα είναι η Γκοφ. Τα παιχνίδια από το κάτω μέρος του ταμπλό θα αρχίσουν τη Δευτέρα.

Το 137ο Γουίμπλεντον θα μοιράσει σε πριμ το ποσό των 59 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 11,9% σε σχέση με πέρυσι. Οι περυσινοί νικητές (Αλκαράθ και Βοντρούσοβα) εισέπραξαν 2,78 εκατ. ευρώ, ενώ οι φετινοί θα πάρουν 3,2 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT