Το Euro τώρα… αρχίζει

Πρεμιέρα από σήμερα των νοκ άουτ φάσεων, όπου τα λάθη πληρώνονται

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα τουρνουά 48 αγώνων μοιάζει ολίγον τι περίεργο οι 32 από αυτούς να γίνονται μόνο και μόνο για να… ξεσκαρτάρουν μόλις οι 8 από τις 24 ομάδες, ώστε να απομείνουν οι 16 που μέσω των νοκ άουτ αναμετρήσεων θα διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της διοργάνωσης. Για πολλούς φιλάθλους, μάλιστα, τώρα αρχίζει στην πραγματικότητα το Euro 2024, με τις καταπρόσωπο αναμετρήσεις των ομάδων όπου δεν υπάρχει πια η λογική μιας δεύτερης ευκαιρίας, όπως στη φάση των ομίλων. Τώρα κάθε λάθος θα πληρώνεται ακριβά και όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέσα σε ένα και μόνο παιχνίδι, είτε στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειάς του, είτε σε 120 λεπτά εάν χρειαστεί παράταση, είτε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι που λύνει κάθε επίμονο Γόρδιο Δεσμό!

Η αρχή των νοκ άουτ παιχνιδιών γίνεται σήμερα (19.00) με τον αγώνα Ελβετίας – Ιταλίας, σε μια αναβίωση των δραματικών μεταξύ τους αναμετρήσεων στην προκριματική φάση του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου οι Ελβετοί πήραν την 1η θέση του ομίλου και έστειλαν τους Ιταλούς στα μπαράζ, με συνέπεια τον οδυνηρό αποκλεισμό τους από τα γήπεδα του Κατάρ.

Ελβετία και Ιταλία ανοίγουν τον χορό των «16» και ακολουθεί το βράδυ το ματς Γερμανίας – Δανίας.

Η Ελβετία τα κατάφερε, μάλιστα, χωρίς να χρειαστεί να νικήσει την Ιταλία, κόντρα στην οποία δεν έχει καμία νίκη σε επίσημο αγώνα τα τελευταία 30 χρόνια, με το ρεκόρ να είναι 2-3-0. Είναι όμως μια πολύ σκληρή ομάδα και για να καταφέρει να υπερασπιστεί η «σκουάντρα ατζούρα» τον τίτλο που κατέκτησε στο Euro 2020, θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη σε σχέση με την εικόνα της στα προηγούμενα τρία παιχνίδια της φετινής διοργάνωσης. Οι δύο μονομάχοι θα έχουν από μία σημαντική απουσία λόγω καρτών, καθώς θα απουσιάσουν απόψε οι τιμωρημένοι Σιλβάν Βίντμερ και Ρικάρντο Καλαφιόρι. Οποιος προκριθεί, θα παίξει στη συνέχεια με τον νικητή του αγώνα Αγγλίας – Σλοβακίας.

Με δύο αντίστοιχες απουσίες για τον ίδιο λόγο (κάρτες) θα αναγκαστούν να παίξουν απόψε (22.00) και η Γερμανία με τη Δανία στο «καυτό» γήπεδο της Ντόρτμουντ. Τα «πάντσερ» δεν υπολογίζουν στον κεντρικό αμυντικό τους, Τζόναθαν Τα, ενώ οι Δανοί στον Μόρτεν Χιουλμάντ, έναν εξαιρετικό χαφ που κάνει σπουδαία δουλειά στο κέντρο. Οι Γερμανοί είναι αναμφίβολα το φαβορί του ζευγαριού λόγω «φανέλας», έδρας και της καλής εικόνας που έδειξαν στη φάση των ομίλων, ειδικά στα πρώτα δύο παιχνίδια τους. Οι Δανοί, πάντως, δεν είναι χαμηλό εμπόδιο. Είναι μια ομάδα που δεν χάνει εύκολα και έφτασε έως εδώ με 3 ισοπαλίες σε έναν αμφίρροπο όμιλο. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, το ρεκόρ είναι 15-5-8 υπέρ της Γερμανίας. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση τον νικητή του αγώνα Ισπανία – Γεωργία.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της φάσης των «16»:

• ΚΥΡΙΑΚΗ 30/6: Αγγλία – Σλοβακία (19.00), Ισπανία – Γεωργία (22.00).

• ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7: Γαλλία – Βέλγιο (19.00), Πορτογαλία – Σλοβενία (22.00).

• ΤΡΙΤΗ 2/7: Ρουμανία – Ολλανδία (19.00), Αυστρία – Τουρκία (22.00).

Το Euro τώρα… αρχίζει-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT