Euro 2024: Συγκινήσεις και… ευτράπελα στη φάση των «16»

Euro 2024: Συγκινήσεις και… ευτράπελα στη φάση των «16»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη νοκ άουτ φάση των «16», όπου διαχωρίζεται η… ήρα από το στάρι στο Euro, τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου έδειξαν ποιοι μπορούν πλέον να λογίζονται ως φαβορί και ποιοι να χαίρονται που απλώς συνεχίζουν, ενώ οι Ιταλοί ψάχνουν να δουν τι τους έφταιξε και θα δουν τις δύο τελευταίες εβδομάδες της διοργάνωσης από την τηλεόραση.

Τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου συνέθεσαν έναν πρόωρο τελικό στην προημιτελική φάση, αφού η Γερμανία και η Ισπανία, ίσως οι δύο καλύτερες ομάδες στο τουρνουά έως τώρα, θα δώσουν αγώνα χωρίς αύριο την Παρασκευή, μετά τις εμφατικές νίκες τους επί της Δανίας και της Γεωργίας αντιστοίχως.

Στην επιβλητική νίκη των Γερμανών ξεχώρισαν και οι πολλές διακοπές του αγώνα. Δεν ήταν μόνο η σωστή παύση στο ματς λόγω της καταιγίδας και της χαλαζόπτωσης στο Ντόρτμουντ και οι πολλές παραπομπές στο VAR για γκολ και άλλες φάσεις, αλλά και ένας 21χρονος που σκαρφάλωσε στα δοκάρια της οροφής του γηπέδου για να… βγάλει καλύτερες φωτογραφίες! Η έναρξη του β΄ ημιχρόνου άργησε εξαιτίας του νεαρού από το Οσναμπρικ, για τον οποίο επιστρατεύτηκαν ακόμη και ελικόπτερο και drone ώστε να κατέβει από εκεί με ασφάλεια.

Η Αγγλία χρωστά στον Τζουντ Μπέλιγχαμ και στο πανέμορφο γυριστό σουτ-γκολ του το ότι παραμένει στον θεσμό (ο αγγλικός Τύπος είχε τίτλο «Ο Θεός σώζοι τον Μπέλιγχαμ») και έχει μπροστά της τις εκπλήξεις της διοργάνωσης, δηλαδή την Ελβετία, που βύθισε δικαιότατα την απογοητευτική Ιταλία, και (αν τα καταφέρει) πιθανώς και την Αυστρία, καθ’ οδόν προς τον τελικό του Βερολίνου.

Ωστόσο η UEFA θα διερευνήσει τον βαθμό… χυδαιότητας χειρονομίας του άσου της Ρεάλ μόλις σκόραρε στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κόντρα στη Σλοβακία, απευθυνόμενος στον πάγκο των αντιπάλων. Πλέον κινδυνεύει και με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Τύπο. Ο ίδιος αρνείται ότι χειρονόμησε προς τους Σλοβάκους, τονίζοντας τον σεβασμό του για την αντίπαλη ομάδα.

Οι διοργανωτές ελπίζουν –και όχι παράλογα– σε μια τελική τετράδα με τρεις γερμανόφωνες ομάδες (Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία). Οι εντυπωσιακοί Ελβετοί κατανίκησαν τους Ιταλούς στέλνοντας την κάτοχο του τροπαίου σπίτι της. Ωστόσο ο τεχνικός των Ιταλών, Λουτσάνο Σπαλέτι, φαίνεται να παίρνει πίστωση χρόνου τουλάχιστον μέχρι και το επικείμενο Nations League, μήπως και η ανανέωση που έχει επιχειρήσει είναι πλέον σε πιο ώριμο στάδιο τότε ώστε να αποδώσει καρπούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT