Euro 2024: Ολλανδία από τα παλιά και μια «φρέσκια» Τουρκία στους «8»

Euro 2024: Ολλανδία από τα παλιά και μια «φρέσκια» Τουρκία στους «8»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως παλιά… Η Ολλανδία γύρισε τον χρόνο αρκετά πίσω και θυμίζοντας την ομάδα που το 1988 σήκωσε την κούπα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επίσης στα γήπεδα της –τότε Δυτικής– Γερμανίας, σκόρπισε τη Ρουμανία με 3-0 και έκλεισε πανηγυρικά θέση στην 8άδα της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Κούμαν άνοιξε το σκορ στο 20ό λεπτό με σουτ του Χάπκο μέσα από την περιοχή και στην κλειστή γωνία του Νίτα, ενώ αν και στη συνέχεια έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Ντε Φράι και τον Σίμονς, πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το «φτωχό» βάσει της εικόνας του παιχνιδιού 1-0. Ο επιθετικός μονόλογος των Ολλανδών συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Φαν Ντάικ να έχει δοκάρι στο 58΄ και τον Χάπκο ακυρωθέν (σωστά) γκολ στο 63΄. Η Ολλανδία έκανε ό,τι ήθελε στο ματς, όμως η αστοχία χτυπούσε κόκκινο, αφού Ντεπάι και Φίρμαν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε μεγάλες φάσεις. Τελικά το 2-0 ήρθε στο 83ο λεπτό, όταν ο Χάκπο γύρισε την μπάλα και ο Μάλεν σε κενό τέρμα έγραψε το 2-0. Χωρίς άγχος πλέον οι «οράνιε» στις καθυστερήσεις πέτυχαν και τρίτο γκολ, με τον Μάλεν να μπαίνει στην περιοχή και να εκτελεί στην κλειστή γωνία για το 3-0, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη δίκαιη πρόκριση. Εκεί οι Ολλανδοί θα βρουν την Τουρκία, που ζει στα γήπεδα της Γερμανίας το δικό της όνειρο. Η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα νίκησε διά πυρός και σιδήρου την Αυστρία με 2-1 σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια των «16». Αποκάλυψη για την Τουρκία ήταν ο Ντεμιράλ, ο οποίος κλήθηκε από τον Ιταλό τεχνικό να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ακαϊντίν στο κέντρο της άμυνας και πέτυχε και τα δύο γκολ που έστειλαν την εθνική του ομάδα στην οκτάδα.

Euro 2024: Ολλανδία από τα παλιά και μια «φρέσκια» Τουρκία στους «8»-1

Η Τουρκία άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα με προβολή του Ντεμιράλ μετά από κόρνερ του Γκιουλέρ, ενώ στο 59΄, πάλι από κόρνερ του 19χρονου άσου, ο Ντεμιράλ με κεφαλιά έκανε το 2-0. Η Αυστρία μπήκε ξανά στο ματς στο 66΄ με κεφαλιά του Πος και στη συνέχεια, αν και έπαιξε την Τουρκία στο μισό γήπεδο, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αφού ο Μερ Γκιουνόκ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων θύμισε Γκόρντον Μπανκς και «έβγαλε» σκαστή κεφαλιά του Μπαουμγκάρντνερ εξ επαφής.

Οι Τούρκοι πλέον πανηγυρίζουν μια τεράστια πρόκριση και βάζουν πλέον στόχο να φτάσουν όπως και το 2008 –τουλάχιστον– στα ημιτελικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT