Προολυμπιακό: Η μεγάλη μάχη αρχίζει για την Εθνική

Προολυμπιακό: Η μεγάλη μάχη αρχίζει για την Εθνική

Η Δομινικανή Δημοκρατία, πρώτη αντίπαλος της Εθνικής στο Προολυμπιακό

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όπλα της την ποιότητα και το βάθος στον πάγκο της, την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την έξτρα δύναμη που προσφέρουν οι ενθουσιώδεις Ελληνες φίλαθλοι που θα κατακλύσουν το ΣΕΦ, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ρίχνεται απόψε (21.00, ΕΡΤ1) στη μάχη του προολυμπιακού τουρνουά και με έπαθλο το μοναδικό εισιτήριο που προσφέρει η πρώτη θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Πρώτος αντίπαλος για τη «γαλανόλευκη» θα είναι η Δομινικανή Δημοκρατία και επόμενος αύριο η Αίγυπτος. Οι δύο πρώτες ομάδες αυτού του ομίλου θα αντιμετωπίσουν χιαστί τις δύο πρώτες ομάδες του άλλου ομίλου (Σλοβενία με τον Ντόντσιτς στο ρόστερ της, Κροατία, Νέα Ζηλανδία), και όποιες νικήσουν θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον τελικό που θα κρίνει το εισιτήριο για το Παρίσι.

Τόσο ο ημιτελικός του Σαββάτου όσο και ο τελικός της Κυριακής είναι sold out, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ, ενώ έχουν απομείνει ελάχιστα διαθέσιμα εισιτήρια για τα παιχνίδια με τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αίγυπτο. Πέρα από την ποιότητα των αντιπάλων, μεγάλο εμπόδιο για την Εθνική μας θα είναι η κακή παράδοση που έχει στα προολυμπιακά τουρνουά, όπου μετράει μόνο μία πρόκριση (το 2008 στο Πεκίνο) και 11 αποκλεισμούς, σε 12 συμμετοχές της. Το 2004 η παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν εξασφαλισμένη γιατί ήμασταν η διοργανώτρια χώρα.

Σπανούλης: Το μυαλό μας είναι μόνο σε αυτό το παιχνίδι. Οταν περάσει αυτό, θα σκεφτούμε και το επόμενο.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και με τον Βασίλη Σπανούλη να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του: «Η ομάδα είναι έτοιμη, έχουμε προετοιμαστεί καλά. Αυτό που περιμένω είναι να δω αυτά που βλέπω στις προπονήσεις και που είδαμε στα φιλικά, με κάποιες βελτιώσεις σε άμυνα και επίθεση. Εχει σημασία να παρουσιαστούμε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Εχουμε παρακολουθήσει τη Δομινικανή Δημοκρατία. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, όπως όλες που βρίσκονται εδώ. Κάθε αντίπαλος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι της Τετάρτης, τίποτε άλλο. Η ομάδα μας βασίζεται πάνω από όλα στην άμυνα, είναι στο DNA μας. Στηριζόμαστε επίσης στο ομαδικό μας παιχνίδι. Στα φιλικά είχαμε μέσο όρο 30 ασίστ. Εχουμε ποιότητα, μεγάλο μέγεθος, παιχνίδι και μέσα και έξω από το καλάθι, όλοι οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν. Το μυαλό μας είναι μόνο στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) παιχνίδι. Οταν περάσει αυτό, θα σκεφτούμε και το επόμενο».

Στον χθεσινό αγώνα του ομίλου μας, η Δομινικανή Δημοκρατία νίκησε εύκολα 90-79 την Αίγυπτο με πρωταγωνιστές τους Μοντέρο και Ντουάρτε. Στο ντέρμπι του άλλου ομίλου, η Κροατία συνέτριψε τη Σλοβενία με 108-92.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT