Euro: Η απάντηση της Τουρκίας για τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων»

Euro: Η απάντηση της Τουρκίας για τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων»

Η Αγκυρα αντιδρά στην πειθαρχική έρευνα που άνοιξε η UEFA σε βάρος του Τούρκου ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος προέβη στη χειρονομία των «Γκρίζων Λύκων», στο Euro 2024 

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αγκυρα αντιδρά στην πειθαρχική έρευνα που άνοιξε η UEFA σε βάρος του Τούρκου ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος προέβη στη χειρονομία των «Γκρίζων Λύκων», στο Euro 2024. 

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η UEFA άνοιξε πειθαρχική έρευνα κατά του ποδοσφαιριστή μας Μερίχ Ντεμιράλ, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη μεταξύ της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αυστρίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 24, χθες 2 Ιουλίου».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως «έκθεση που δημοσιεύτηκε από τον Γερμανικό Ομοσπονδιακό Οργανισμό για την Προστασία του Συντάγματος τον Σεπτέμβριο του 2023 τόνιζε ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ακροδεξιός εξτρεμιστής κάθε άτομο που κάνει τη χειρονομία του γκρίζου λύκου, και ενώ η χειρονομία του “γκρίζου λύκου” δεν απαγορεύεται στη Γερμανία, οι αντιδράσεις προς τον κ. Ντεμιράλ από τις γερμανικές αρχές καταδεικνύουν ξενοφοβία».

Η Τουρκία κάνει λόγο για «πολιτικά υποκινούμενες αντιδράσεις» αναφορικά με τη χρήση ενός «ιστορικού και πολιτιστικού συμβόλου με τρόπο που δεν στόχευε κανέναν, κατά τη διάρκεια του εορτασμού ενός αθλητικού γεγονότος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT