Κόπα Αμέρικα: Η Αργεντινή στα ημιτελικά αποκλείοντας τον Ισημερινό στα πέναλτι, παρότι αστόχησε ο Μέσι (βίντεο)

Κόπα Αμέρικα: Η Αργεντινή στα ημιτελικά αποκλείοντας τον Ισημερινό στα πέναλτι, παρότι αστόχησε ο Μέσι (βίντεο)

Υστερα από ένα πραγματικό θρίλερ στα προημιτελικά, η Αργεντινή κατάφερε να πάρει την πρόκριση

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από ένα πραγματικό θρίλερ στα προημιτελικά τα ξημερώματα της Παρασκευής ώρας Ελλάδας, η Αργεντινή κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα επικρατώντας στα πέναλτι του αξιόμαχου Ισημερινού.

Παρότι αστόχησε ο μέγας Λιονέλ Μέσι από τη βούλα, η Αργεντινή σώθηκε από τον τερματοφύλακά της, τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, που αναδείχθηκε σε ήρωα για μία ακόμη φορά για την «αλμπισελέστε», όπως και πριν ενάμιση χρόνο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ κόντρα στη Γαλλία.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1, με τον Λισάνδρο Μαρτίνες να ανοίγει το σκορ για την Αργεντινή στο 35ο λεπτό με κεφαλιά από κοντά, σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου η παγκόσμια πρωταθλήτρια ήταν απόλυτη κυρίαρχος.

Η επανάληψη όμως είχε διαφορετική εικόνα, με τους παίκτες από το Εκουαδόρ να ανεβαίνουν σε αυτοπεποίθηση και απόδοση όσο περνούσε η ώρα. Στο 62ο λεπτό έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ενερ Βαλένσια σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του «Ντίμπου» Μαρτίνες.

Η ομάδα του Ισημερινού, που στη φάση των ομίλων άφησε εκτός συνέχειας το Μεξικό, πίεσε περισσότερο και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «πάγωσε» τους Αργεντινούς με την ισοφάριση του Κέβιν Ροδρίγες. Στις… καθυστερήσεις των καθυστερήσεων είχε μάλιστα ευκαιρία να… κλέψει και τη νίκη.

Ετσι ο προημιτελικός πήγε στα πέναλτι (δεν προβλέπεται παράταση στη διοργάνωση αυτή), και εκεί το θρίλερ κορυφώθηκε.

Ο Λέο Μέσι εκτέλεσε το δικό του πέναλτι στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Μαρτίνες ήταν ο τερματοφύλακας-άγγελος των Αργεντίνων, αποκρούοντας δύο εκτελέσεις των αντιπάλων για να χαρίσει τη νίκη στη «Σελεσιόν» με σκορ 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι. Τη νικητήρια εκτέλεση ανέλαβε με επιτυχία ο Νικολάς Οταμένδι.

Πλέον η Αργεντινή περιμένει στον ημιτελικό της 9ης Ιουλίου τον νικητή του προημιτελικού Βενεζουέλα – Καναδάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT