Euro 2024: Στο τέλος κερδίζουν… οι Ισπανοί – «Πάγωσαν» τους Γερμανούς στο 119′

Euro 2024: Στο τέλος κερδίζουν… οι Ισπανοί – «Πάγωσαν» τους Γερμανούς στο 119′

Με γκολ του Μικέλ Μερίνο στο τέλος της παράτασης, η «Ρόχα» κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά, αποκλείοντας για πρώτη φορά σε νοκ άουτ αγώνα EURO ή Παγκοσμίου Κυπέλλου τη διοργανώτρια ομάδα

4' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα υπέροχο γκολ του Μίκελ Μερίνο, με κεφαλιά στο 119’, χάρισε στην Ισπανία μία τεράστια νίκη επί της Γερμανίας με 2-1 στην παράταση (1-1 στην κανονική διάρκεια) και την πρόκριση στα ημιτελικά του EURO 2024

Σε έναν καταπληκτικό προημιτελικό στη «MHPArena» της Στουτγκάρδης, ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες, η «Ρόχα» κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά την πρόκριση σε νοκ άουτ αγώνα EURO ή Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε διοργανώτρια ομάδα, βάζοντας τέλος στην «κατάρα» που την… κυνηγούσε και πλέον βάζει πλώρη για το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Ο Ντάνι Ολμο άνοιξε το σκορ για τους Ισπανούς στο 51’, ενώ ο Βιρτς έδωσε το… φιλί της ζωής για τα «πάντσερ» ισοφαρίζοντας στο 89’. Ο τελευταίος λόγος όμως άνηκε στον Μερίνο και στην Ισπανία που «χτύπησε» στο 120’ και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4».

Euro 2024: Στο τέλος κερδίζουν… οι Ισπανοί – «Πάγωσαν» τους Γερμανούς στο 119′-1
Reuters

Η Ισπανία ξεκίνησε με το… πόδι στο γκάζι και στα πρώτα 53 δευτερόλεπτα κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα, με τον Μοράτα να την «σπάει» στον Πέδρι, ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά ο Νόιερ μπλόκαρε σταθερά. Στο 15’ ο Γιαμάλ προσπάθησε να νικήσει τον Νόιερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Ρουίθ στο 17’.

Στην πολύ καλή ισπανική εκκίνηση, η Γερμανία «απάντησε» με δύο προσπάθειες του Χάβερτς στο 21’ (κεφαλιά) και στο 35’ (πλασέ απ’ το όριο της περιοχής έπειτα από γέμισμα του Τα) που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Ουνάι Σιμόν.

Η Ισπανία ωστόσο, ήταν πολύ πιο πειστική και «γεμάτη» στο πρώτο 45λεπτο, πιέζοντας πολύ καλά μπροστά και κλέβοντας διαρκώς μπάλες. Κάπως έτσι ήρθε στο 39’ άλλη μία ευκαιρία, με τον Ολμο να σουτάρει δυνατά και τον Νόιερ να αποκρούει δύσκολα.

Euro 2024: Στο τέλος κερδίζουν… οι Ισπανοί – «Πάγωσαν» τους Γερμανούς στο 119′-2
Reuters

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί μπήκαν ξανά… φουριόζοι, κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, με τον Γιαμάλ να βρίσκει στο όριο της μικρής περιοχής τον Μοράτα, όμως παρότι έβαλε πολύ καλά το κορμί του για να αποφύγει τον Τα, το πλασέ του έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια.

Η ανωτερότητα της Ισπανίας επιβραβεύτηκε τελικά στο 51’. Επειτα από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και καταπληκτική, συρτή ασίστ του Γιαμάλ (η τρίτη του στο τουρνουά), ο Ολμο ήρθε απ’ το όριο της περιοχής και με έξοχο πλασέ έκανε το 1-0 για τη «Ρόχα».

Μετά το γκολ, η Ισπανία έδωσε χώρο στους Γερμανούς, οι οποίοι έψαξαν περισσότερο την κόντρα επίθεση. Τα «πάντσερ» έχασαν πολύ καλή ευκαιρία στο 69’, με σουτ του Αντριχ έξω απ’ την περιοχή, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ουνάι Σιμόν.

Euro 2024: Στο τέλος κερδίζουν… οι Ισπανοί – «Πάγωσαν» τους Γερμανούς στο 119′-3
Reuters

Στο 77’ η Γερμανία έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν σε πολύ γρήγορη αντεπίθεση, ο Βιρτς γύρισε χαμηλά προς τον Φίλκρουγκ, όμως το πλασέ του χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ουνάι Σιμόν κι εν συνεχεία απομάκρυναν οι αμυντικοί της Ισπανίας.

Πέντε λεπτά αργότερα, από λάθος στην ισπανική άμυνα, ο Κάι Χάβερτς «έσκαψε» την μπάλα απ’ τα 35 μέτρα πάνω απ’ τον Σιμόν, όμως αυτή έφυγε πολύ λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια.

Η επιμονή της Γερμανίας δικαιώθηκε στο 89ο λεπτό. Από βαθιά μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κίμιχ σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και πήρε την κεφαλιά προς τον Βιρτς που εκτέλεσε με τη μία για την ισοφάριση των Γερμανών σε 1-1 μέσα σε αποθέωση απ’ την εξέδρα.

Euro 2024: Στο τέλος κερδίζουν… οι Ισπανοί – «Πάγωσαν» τους Γερμανούς στο 119′-4
Reuters

Στην παράταση, η Ισπανία ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα, άρχισε να κυκλοφορεί πάλι καλύτερα την μπάλα δείχνοντας πιο «φρέσκια» μέσα στο γήπεδο και στο 104’ είχε μία σπουδαία ευκαιρία με το πολύ ωραίο σουτ του Ογιαρθάμπαλ που πέρασε άουτ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, ο Μίλερ «σέρβιρε» προς τον Βιρτς, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 117’ ο Ουνάι Σιμόν έκανε καταπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Φίλκρουργκ από σέντρα του Κίμιχ.

Κι ενώ όλα έδειχναν… πέναλτι, η Ισπανία «χτύπησε» στο 119΄, αφήνοντας… εμβρόντητους τους Γερμανούς. Από ωραία κυκλοφορία της μπάλας και σέντρα του καλύτερου παίκτη του γηπέδου, Ντάνι Ολμο, ο Μίκελ Μερίνο με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά έκανε το 2-1 για τη «Ρόχα» και της χάρισε μία συγκλονιστική πρόκριση.

Η Γερμανία προσπάθησε για κάνει άλλο ένα… θαύμα και στο 120’+3’ «άγγιξε» για δεύτερη φορά την ισοφάριση, όμως η καρφωτή κεφαλιά του Φίλκρουργκ πέρασε… εκατοστά δίπλα απ’ το δοκάρι του Ουνάι Σιμόν και η Ισπανία πανηγύρισε την είσοδό της στα ημιτελικά.

Euro 2024: Στο τέλος κερδίζουν… οι Ισπανοί – «Πάγωσαν» τους Γερμανούς στο 119′-5
Reuters

Διαιτητής: Αντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Κίτρινες: 30’ Λε Νορμάντ, 74’ Φεράν Τόρες, 82’ Ουνάι Σιμόν, 100’ Καρβαχάλ, 110’ Ρόδρι, 120’ Μοράτα, 120’ Ρουίθ – 13’ Ρούντιγκερ, 28’ Ράουμ, 56’ Αντριχ, 67’ Κρόος, 73’ Μίτελστατ, 89’ Σλότερμπεκ, 94’ Βιρτς, 113’ Ουντάβ

Αποβολές: 120’+6’ Καρβαχάλ (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ (46’ λ.τρ. Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ (102’ λ.τρ. Χοσέλου), Γιαμάλ (63’ Φεράν Τόρες), Πέδρι (8’ λ.τρ. Ολμο), Νίκο Ουίλιαμς (80’ Μερίνο), Μοράτα (80’ Ογιαρθάμπαλ).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80’ Μίλερ), Ράουμ (57’ Μίτελστατ), Τσαν (46’ Αντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιντογκάν (57’ Φίκρουργκ), Σανέ (46’ Βιρτς), Χάβερτς (91’ Αντον).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT