Στίβος: Κυριακή με μεγάλα παγκόσμια ρεκόρ από δύο γυναίκες

Στίβος: Κυριακή με μεγάλα παγκόσμια ρεκόρ από δύο γυναίκες

Ιστορική επίδοση στο ύψος γυναικών, καταρρίπτοντας εκείνη της Στέφκα Κονσταντίνοβα πριν από 37 έτη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ο γυναικείος στίβος γιόρτασε την Κυριακή την κατάρριψη όχι ενός, αλλά δύο παγκόσμιων ρεκόρ, στο ύψος και στα 1.500 μέτρα, με το πρώτο να… πέφτει ούτε λίγο ούτε πολύ ύστερα από 37 χρόνια.

Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος γυναικών σημείωσε η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο πλαίσιο του Diamond League του Παρισιού, ξεπερνώντας τα 2,10 μέτρα. 

Το συγκεκριμένο αγώνισμα ήταν αυτό που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα στην «Πόλη του Φωτός» και όχι αδικαιολόγητα.

Η Ουκρανή άλτρια, ύστερα από έναν αξέχαστο αγώνα, κατάφερε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια η θρυλική Βουλγάρα Ολυμπιονίκης Στέφκα Κονσταντίνοβα. 

Αφού ξεπέρασε τα 2,07 μ., επίδοση που την έφερε στην τρίτη θέση όλων των εποχών, η Μάχουτσικ δεν θέλησε να χάσει την ευκαιρία που είχε μπροστά της, κατανοώντας κι η ίδια ότι βρίσκονταν σε εξαιρετική ημέρα. 

Εβαλε τον πήχυ στα 2,10 μ., ύψος που υπερέβη με την πρώτη κιόλας προσπάθεια, αφήνοντας στην Ιστορία τα 2,09 μ. που είχε σημειώσει η Βουλγάρα Στέφκα Κονσταντίνοβα στις 30 Αυγούστου 1987.

«Εγραψα το όνομα της Ουκρανίας στην ιστορία του αθλήματος», δήλωσε λίγο αργότερα το νέο μεγάλο όνομα του ύψους, δίνοντας κουράγιο στους συμπατριώτες της που πολεμούν στα μέτωπα.

Αλλά και στα 1.500 μέτρα των γυναικών έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, αν και με λιγότερο θεαματικό τρόπο.

Στίβος: Κυριακή με μεγάλα παγκόσμια ρεκόρ από δύο γυναίκες-1

Η Κενυάτισσα Φέιθ Κίπιεγκον κατέρριψε το δικό της από πέρυσι ρεκόρ κατά επτά εκατοστά του δευτερολέπτου, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η κυρίαρχος του αγωνίσματος.

Ετρεξε στο Diamond League του Παρισιού τα 1.500 μέτρα σε 3 λεπτά και 49,04 δευτερόλεπτα, ενώ το 2023 είχε κάνει 3:49.11

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT