Υγρός Στίβος: Η Ελλάδα με 45 πρωταθλητές και πρωταθλήτριες στους Ολυμπιακούς

Υγρός Στίβος: Η Ελλάδα με 45 πρωταθλητές και πρωταθλήτριες στους Ολυμπιακούς

Μία από τις μεγαλύτερες αποστολές στην ιστορία του ελληνικού υγρού στίβου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

υγρός-στίβος-η-ελλάδα-με-45-πρωταθλητές-563115856

Μία από τις μεγαλύτερες αποστολές στην ιστορία του ελληνικού υγρού στίβου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μία αποστολή με αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν διακριθεί σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ο στόχος τους, στην «Πόλη του Φωτός», είναι να ξεπεράσουν τα όρια τους και να… φτάσουν ως εκεί που δεν μπορούν. Οι πολίστες -τριες, κολυμβητές -τριες και οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης άρχισαν να μετράνε αντίστροφα για το μεγάλο ραντεβού, με μία ομαδική φωτογράφιση στο Σούνιο, στον Ναό του Ποσειδώνα, του θεού των θαλασσών.

Ο ελληνικός υγρός στίβος θα εκπροσωπηθεί στο Παρίσι με 45 πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. «Οι αθλητές πετυχαίνουν τον στόχο τους όταν υπάρχει συλλογική βοήθεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, που μας διέθεσε τους αθλητικούς χώρους, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρο της Σπύρο Καπράλο, για τη βοήθεια σε όλη την περίοδο της προετοιμασίας και τους χορηγούς που μας εμπιστεύτηκαν», τόνισε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Στον ιδιαίτερο ρόλο της οικογένειας στις επιτυχίες των αθλητών και των αθλητριών μας αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους σας. Ολος ο ελληνικός λαός θα παρακολουθεί τους αγώνες σας. Θα αγωνιστείτε με το εθνόσημό μας και θα προσπαθήστε να σηκώσετε την ελληνική σημαία και την Ελλάδα μας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Για να ολοκληρωθούν αυτές οι προκρίσεις, η Πολιτεία έχει βοηθήσει, αλλά η αιχμή του δόρατος είναι οι αθλητές μας και οι οικογένειές τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Υγρός Στίβος: Η Ελλάδα με 45 πρωταθλητές και πρωταθλήτριες στους Ολυμπιακούς-1
Φωτ. INTIME News

Στις 19 Σεπτεμβρίου μία μεγάλη γιορτή

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ελληνικής ομάδας υγρού στίβου, ένας από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. Ο Ελληνας «αθάνατος» προέρχεται από την οικογένεια της Κ.Ο.Ε (είναι Ολυμπιονίκης του πόλο) ενώ, μετά την πρόκριση και της εθνικής μπάσκετ, η ολυμπιακή αποστολή μας θα έχει τριψήφιο αριθμό.

«Σας ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάνατε για να φτάσετε ως εδώ. Ευχαριστώ τον υπουργό και την Πολιτεία για όλα όσα έχουν προσφέρει. Σας εύχομαι να πετύχετε τα καλύτερα. Η Ελλάδα θα σας τιμήσει για την προσπάθειά σας. Στις 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο μία μεγάλη γιορτή για να χειροκροτήσουμε τους αθλητές και τις αθλήτριές μας», υπογράμμισε ο παλαιός πολίστας.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της. Οι πολίστες μας βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους και μετράνε αντίστροφα για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του Παρισιού. «Οι αθλητές μας έχουν όρεξη. Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας. Αυτό θα γίνει στον Βόλο με την ομάδα της Αμερικής. Από την ομάδα υπάρχουν προσδοκίες. Θέλουμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει και ίσως και κάτι παραπάνω», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής της εθνικής, Θοδωρής Βλάχος.

Για πρώτη φορά ύστερα από το 2008 η εθνική γυναικών θα βρεθεί και πάλι σε μία ολυμπιακή διοργάνωση. «Υστερα από 16 χρόνια και πάλι Ολυμπιακοί Αγώνες για το γυναικείο πόλο. Σήμερα συνειδητοποιούμε αυτό που έχουμε πετύχει. Θα πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Το βασικό είναι να έχουμε υγεία», μας είπε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου.

Συνδετικός κρίκος στην ομάδα του 2008 και στη σημερινή ομάδα είναι η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Τότε ήταν 19 ετών και σήμερα είναι μητέρα μιας κόρης τρεισήμισι ετών. «Θυμάμαι σαν χθες την ημέρα που είπα στους γονείς μου ότι θα αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς. Τώρα το είπα στην κόρη μου. Νιώθω τεράστια ευλογία και χαρά να επιστρέφω στην εθνική ομάδα. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή σε αυτό το “ταξίδι”. Στο Παρίσι θα πάμε για το καλύτερο. Η ομάδα έχει δείξει συνέπεια. Στοχεύουμε να πάμε ψηλά αλλά με ταπεινότητα. Θα προχωρήσουμε βήμα – βήμα και παιχνίδι – παιχνίδι», δήλωσε στην «Κ» η διεθνής πολίστρια.

“]

Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική κολύμβηση βρίσκεται στον… αφρό των μεγάλων διοργανώσεων. Στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι κολυμβητές μας κατέκτησαν μετάλλια και πέτυχαν πανελλήνια και ατομικά ρεκόρ. Μία από τις ελληνικές ελπίδες είναι η Αννα Ντουντουνάκη. Η «πεταλούδα» του αθλήματος στο Τόκιο είχε βρεθεί μία θέση μακριά από τον τελικό των 100 μ. πεταλούδας. «Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Είχα πάει για προπόνηση στην Ιταλία και θα συνεχίσω στην Αλεξανδρούπολη. Κάθε μέρα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και μένω προσηλωμένη στον στόχο μου», μας είπε η πρωταθλήτρια.

Με ένα μετάλλιο «φλέρταρε» στο Τόκιο ο Αλκης Κυνηγάκης. Ο αθλητής μας ήρθε 5ος στα 10 χλμ. μαραθώνιας κολύμβησης. Οπως είχε δηλώσει, τότε, στην «Κ» έφτασε «πολύ κοντά στο μενταγιόν» και έτσι αυτή τη φορά τον ρωτήσαμε για το… γαλλικό μενταγιόν. «Το πρόγραμμα μου, όπως σε κάθε ολυμπιακή προετοιμασία, περιλαμβάνει πολλή προπόνηση. Είμαι σε καλή κατάσταση γιατί πήγε καλά η χρονιά. Τα πάντα γίνονται για το μενταγιόν», μας είπε γελώντας.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT