Euro 2024: Ακόμη ένας πρόωρος «τελικός» για την Ισπανία

Euro 2024: Ακόμη ένας πρόωρος «τελικός» για την Ισπανία

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρώνονται 26 ημέρες από το πρώτο σφύριγμα στο Euro 2024 και η διοργάνωση μπαίνει από σήμερα στην τελική ευθεία της, με τους δύο ημιτελικούς από τους οποίους θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού.

Η αρχή γίνεται απόψε (22.00) με την αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Γαλλία και συνεχίζεται αύριο την ίδια ώρα με αυτήν της Ολλανδίας με την Αγγλία. Σε ένα τουρνουά που το θέαμα είναι μέτριο, οι Ισπανοί θέλουν απέναντι στους «τρικολόρ» του Κιλιάν Εμπαπέ να επιβεβαιώσουν πως ήταν μία από τις ελάχιστες ομάδες που ξεχώρισαν. Το νεανικό συγκρότημα του Ντε λα Φουέντε, το οποίο είναι και το μόνο που έχει κερδίσει όλους τους αγώνες, συνδυάζει ταλέντο και αποτελεσματικότητα, και καλείται να βρει τον τρόπο να υποχρεώσει τους Γάλλους στην πρώτη τους ήττα, που θα είναι και μοιραία.

«Δεν αρκεί να σταματήσουμε τον Εμπαπέ. Οταν υπάρχουν παίκτες με ταχύτητα, όπως ο Ντεμπελέ, πρέπει να έχεις ισορροπία παντού», τόνισε ο προπονητής των «Φούριας Ρόχας» που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Πέδρι, ο οποίος τραυματίστηκε στον προημιτελικό με τη Γερμανία.

Οι δηλώσεις του αρχηγού Αλβαρο Μοράτα, σύμφωνα με τις οποίες σκέφτεται να αποσυρθεί από την εθνική μετά το τέλος της διοργάνωσης, έχουν σηκώσει κουβέντα καθώς συνοδεύονται με αιχμές. «Είμαι πιο ευτυχισμένος στο εξωτερικό, γιατί ο κόσμος με σέβεται. Στην Ισπανία δεν υπάρχει σεβασμός για τίποτα και κανέναν. Με επέκριναν επειδή έκλαψα για μια κίτρινη κάρτα. Θα έκανα τα πάντα για να κερδίσω το Euro, αλλά πάντα με επικρίνουν», ανέφερε ο 31χρονος φορ.

Το επιθετικό πρόβλημα της Γαλλίας εξακολουθεί να μη βρίσκει λύση, αφού κανένας παίκτης της δεν έχει σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα και αυτό κάνει τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να αναζητάει λύσεις.

Πιθανότατα θα παίξει από την αρχή στα άκρα της επίθεσης ο Ντεμπελέ, ενώ εξέτισε και επιστρέφει στα χαφ ο Ραμπιό. «Ο Εμπαπέ θέλει να γράψει περισσότερη Ιστορία. Ακόμη και να μην είναι έτοιμος, θα ξεκινήσει βασικός», δήλωσε ο τεχνικός της Γαλλίας, σε μια προσπάθεια να τον υπερασπιστεί για την κριτική που έχει δεχτεί μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα, αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Αγγλία ο ορισμός του Γερμανού διαιτητή Φέλιξ Τσβάιερ στο ματς με την Ολλανδία, καθώς είχε τιμωρηθεί για στημένους αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT