Εθνική μπάσκετ: Για το μετάλλιο που της λείπει

Εθνική μπάσκετ: Για το μετάλλιο που της λείπει

Η εθνική μπάσκετ μπήκε στο ολυμπιακό τουρνουά και στοχεύει στο βάθρο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η πτήση για το Παρίσι να έχει μια ενδιάμεση στάση στη Λιλ, αλλά αυτή η μικρή παράκαμψη είναι… εντός προγράμματος και δεν στερεί από την Εθνική μας τη μεγάλη χαρά για την 5η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 16 χρόνια μετά την τελευταία φορά που βρέθηκε στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού όλου του κόσμου! Στη διοργάνωση του 2008 στο Πεκίνο η πορεία της στον δρόμο των μεταλλίων κρίθηκε από ένα άστοχο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη σε νεκρό χρόνο, στον προημιτελικό με την Αργεντινή. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε 16 χρόνια μετά ο μοιραίος παίκτης της προηγούμενης προσπάθειας να είναι ο κυβερνήτης στο αεροσκάφος αυτής της τρελής και απίθανης πτήσης προς το Παρίσι, με πλήρωμα τον Γιάννη, τον Νικ, τον Γιώργο, τον Κώστα, τον Ντίνο κι όλα τα παιδιά της υπέροχης παρέας που έκαναν τα όνειρά μας πραγματικότητα! Με τη μεγάλη νίκη της στο κατάμεστο ΣΕΦ με 80-69 επί της Κροατίας, η «γαλανόλευκη» έσπασε την αρνητική παράδοση των 11 αποτυχημένων προσπαθειών της σε 12 προολυμπιακά τουρνουά και θα βρεθεί στη Γαλλία την ερχόμενη εβδομάδα για να διεκδικήσει το μόνο μετάλλιο που της λείπει από την πλούσια συλλογή της.

Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στον α΄ όμιλο με Αυστραλία, Ισπανία και Καναδά, τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε πρώτο στις 27 Ιουλίου.

Οι νικητές των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά (Ελλάδα, Βραζιλία, Ισπανία και Πουέρτο Ρίκο) συμπλήρωσαν το παζλ των 12 ομάδων που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πρώτο ραντεβού τους θα δοθεί στη Λιλ, στο υπερσύγχρονο… ποδοσφαιρικό της γήπεδο που θα μετατραπεί σε μπασκετικό για τους αγώνες της πρώτης φάσης. Οι 12 ομάδες έχουν χωριστεί σε 3 ομίλους των 4 ομάδων και οι 2 πρώτες μαζί με τις 2 καλύτερες τρίτες θα προκριθούν στην προημιτελική φάση στο Παρίσι, όπου θα κριθούν τα μετάλλια. Η κλήρωση των νοκ άουτ αγώνων της προημιτελικής και της ημιτελικής φάσης θα γίνει μετά τον διαχωρισμό όσων προκριθούν σε 4 γκρουπ των 2 ομάδων, ανάλογα με τα ρεκόρ τους στα παιχνίδια της πρώτης φάσης. Οι 2 ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ θα είναι στο πρώτο γκρουπ και δεν θα κληρωθούν μεταξύ τους, όπως δεν θα μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους και οι ομάδες των άλλων 3 γκρουπ.

Οι 3 όμιλοι:

Α΄ όμιλος: Αυστραλία, Ελλάδα, Καναδάς, Ισπανία.

Β΄ όμιλος: Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Βραζιλία.

Γ΄ όμιλος: Σερβία, Νότιο Σουδάν, Πουέρτο Ρίκο, ΗΠΑ.

Πρώτος αντίπαλος της Εθνικής μας θα είναι ο Καναδάς, το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 22.00. Ο επόμενος θα είναι η Ισπανία, την Τρίτη 30 Ιουλίου (στις 12 το μεσημέρι), και ο τελευταίος του ομίλου η Αυστραλία, την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 14.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT