Super League: Εγκρίθηκε το νέο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ

Super League: Εγκρίθηκε το νέο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ

Θα υπάρξουν δύο γκρουπ ομάδων που θα μετέχουν στα πλέι οφ, το πρώτο για τις θέσεις 1 έως 4 και το δεύτερο για τους συλλόγους που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 5η έως την 8η

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισημοποιήθηκε, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της διοργανώτριας Αρχής την Τετάρτη, το νέο φορμάτ των πλέι οφ στη Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2024-25.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν δύο γκρουπ ομάδων που θα μετέχουν στα πλέι οφ, το πρώτο για τις θέσεις 1 έως 4 και το δεύτερο για τους συλλόγους που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 5η έως την 8η, με διαίρεση διά δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου στη δεύτερη περίπτωση.

Παράλληλα, τα πλέι άουτ αφορούν τις ομάδες που θα καταταχθούν στην κανονική περίοδο από την 9η έως τη 14η θέση.

Υπενθυμίζεται πως τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, η Ελλάδα θα έχει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια για ισάριθμες ομάδες της Λίγκας, που θα διανεμηθούν ως ακολούθως:

  • Ο πρωταθλητής θα εκκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και το μονοπάτι των πρωταθλητών
  • Η δεύτερη ομάδα στην τελική κατάταξη θα ξεκινήσει επίσης από τον 2ο προκριματικό του Champions League, αλλά από το μονοπάτι μη πρωταθλητών
  • Ο κυπελλούχος Ελλάδας θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
  • H τρίτη και η τέταρτη ομάδα στην τελική κατάταξη θα ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους αμφότερες, από τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League

Με απλά λόγια, στα πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 θα παιχθεί όλη η δράση για την εξασφάλιση των «καλύτερων» εισιτηρίων, με κορυφαίες βεβαίως τις πρώτες δύο θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του νέου και πολύ φιλόδοξου Champions League. 

Στα πλέι οφ για τις θέσεις 5-8, η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στο μίνι πρωτάθλημα θα εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό του Conference League, υπό την προϋπόθεση ότι ο κυπελλούχος θα έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πρόκριση μέσω του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση της Super League

«Ομόφωνα εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League. Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση διά δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT