Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποστολή – μαμούθ στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποστολή – μαμούθ στο Παρίσι

Με 101 αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - «Είμαι σίγουρος ότι θα σηκώσουν ψηλά τη σημαία μας», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπ. Καπράλος

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την… ολυμπιακή κλεψύδρα σιγά σιγά να αδειάζει, ο κόσμος του αθλητισμού μετράει αντίστροφα για τη μεγάλη αθλητική γιορτή του Παρισιού. Η Ελλάδα θα έχει στην «Πόλη του Φωτός» μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στη σύγχρονη ολυμπιακή ιστορία της. Θα αγωνιστούν 101 αθλητές και αθλήτριες (59-42) σε 17 από τα 32 αθλήματα.

Το παλαιότερο μέλος της αποστολής είναι ο 44χρονος Παναγιώτης Γκιώνης (πινγκ πονγκ), ο οποίος θα αγωνιστεί για 6η φορά σε Ολυμπιακούς, και το νεότερο ο 16χρονος κολυμβητής Βαγγέλης Ντούμας που θα πάρει μέρος στα 4×100 μεικτής mixed. Μέλη της αποστολής είναι οι oλυμπιονίκες Αννα Κορακάκη, Λευτέρης Πετρούνιας, Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Στέφανος Ντούσκος και η εθνική πόλο.

«Εχουμε τη χαρά να διαθέτουμε μια πανίσχυρη ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα σηκώσουν ψηλά τη σημαία μας. Ο αριθμός των 101 αθλητριών και αθλητών είναι πραγματικά μεγάλος, αν αναλογιστούμε ότι στο Τόκιο η ελληνική ομάδα αριθμούσε 83 μέλη. Στόχος είναι να ταξιδέψουν όλοι με ασφάλεια και άνεση στη Γαλλία και να έχουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και προπόνησης προκειμένου να επικεντρωθούν απερίσπαστοι στον μεγάλο τους στόχο: τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Στη γαλλική πρωτεύουσα οι διοργανωτές εργάζονται πυρετωδώς πάνω στις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα. Εχουν ήδη εγκατασταθεί χιλιάδες στρατιώτες, οι οποίοι θα είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των Αγώνων. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, τη Γαλλία αναμένεται να επισκεφθούν περίπου 2 εκατομμύρια φίλαθλοι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 1/4 των εκπομπών άνθρακα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς θα προκληθεί από τα ταξίδια των θεατών.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου στον ποταμό Σηκουάνα και η τελετή λήξης στις 11 Αυγούστου. Η «αυλαία» των Αγώνων θα πέσει στο «Σταντ ντε Φρανς». Περισσότεροι από 100 παγκοσμίου φήμης ερμηνευτές, χορευτές, ακροβάτες και καλλιτέχνες τσίρκου αναμένεται να προσφέρουν μια εντυπωσιακή παράσταση στη γη αλλά και στον αέρα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού αναμένεται να αποτελέσουν την τελευταία ολυμπιακή παράσταση για κάποιους από τους «αστέρες» του παγκόσμιου αθλητισμού. Η Σίμον Μπάιλς, ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Αντι Μάρεϊ, η Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις, ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι και ο Ραφαέλ Ναδάλ θα διεκδικήσουν ίσως για τελευταία φορά μια ολυμπιακή διάκριση, καθώς ο χρόνος είναι αδυσώπητος ακόμη και για τους πρωταθλητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT