Με μια βουτιά στον Σηκουάνα ξορκίζει τους φόβους ενόψει Ολυμπιακών η υπ. Αθλητισμού

Με μια βουτιά στον Σηκουάνα ξορκίζει τους φόβους ενόψει Ολυμπιακών η υπ. Αθλητισμού

Και η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία υπερασπίστηκε την εκστρατεία για τον έγκαιρο καθαρισμό του -συχνά μολυσμένου- ποταμού, έχει επίσης υποσχεθεί να κολυμπήσει στον Σηκουάνα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντεά Καστερά έκανε βουτιά και κολύμπησε σήμερα στον Σηκουάνα, σε μια στιγμή δημοσιότητας που οι αρχές της χώρας ελπίζουν ότι θα δείξει πως ο ποταμός της πρωτεύουσας είναι αρκετά καθαρός και έτοιμος για να «υποδεχθεί» αγωνίσματα κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου).

Την Ουντεά Καστερά «συνέλαβε» ο τηλεοπτικός φακός του BFM TV, καθώς κολύμπησε για λίγο στο Σηκουάνα, κοντά στις γέφυρες Alexandre III και Invalides.

Το τρίαθλο και τα αγωνίσματα της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στο Σηκουάνα, με τον φημισμένο ποταμό να έχει χρησιμοποιηθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έλαβαν χώρα στο Παρίσι το 1900.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, η οποία υπερασπίστηκε την εκστρατεία για τον έγκαιρο καθαρισμό του -συχνά μολυσμένου– ποταμού ενόψει των Αγώνων, έχει επίσης υποσχεθεί να κολυμπήσει στον Σηκουάνα, προκειμένου να σηματοδοτήσει την άφιξη των Ολυμπιακών στο Παρίσι και την καταλληλότητα του ποταμού για κολυμβητικές εκδηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT