Copa America 2024: Θρίαμβος της Αργεντινής στην παράταση (βίντεο)

Copa America 2024: Θρίαμβος της Αργεντινής στην παράταση (βίντεο)

Το χρυσό γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 112' χάρισε έναν ακόμη τίτλο στην παγκόσμια πρωταθλήτρια

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν τελικό που ό,τι του έλειπε σε ευκαιρίες και γκολ, το είχε σε πάθος και ένταση, η Αργεντινή επικράτησε της Κολομβίας με 1-0 στην παράταση χάρη στο γκολ-χρυσάφι του Λαουτάρο Μαρτίνες και κατέκτησε ένα ακόμη Copa America, το δεύτερο στη σειρά.

Η αδιαμφισβήτητα κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης στις ΗΠΑ στερήθηκε τον μεγάλο της αρχηγό, Λιονέλ Μέσι, από το 66ο λεπτό, καθώς ο κορυφαίος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής δεν άντεξε από την ομοβροντία σκληρών τάκλιν σε βάρος του και αντικαταστάθηκε, ξεσπώντας σε λυγμούς στον πάγκο.

Ωστόσο στο τέλος όλα άλλαξαν, και ο ίδιος σήκωσε το τρόπαιο εν μέσω δακρύων χαράς, μαζί με τους Ανχελ ντι Μαρία και Νικολάς Οταμένδι. Είναι η 16η φορά που η «αλμπισελέστε» αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Αμερικής, όπως λέγεται.

O τελικός της διοργάνωσης στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι στη Φλόριντα είχε σαφώς εικόνα μιας σκληρής μονομαχίας ανάμεσα στο φαβορί και το αουτσάιντερ, δεν ικανοποίησε για το θέαμά του, αλλά οι συγκινήσεις περίσσεψαν.

Copa America 2024: Θρίαμβος της Αργεντινής στην παράταση (βίντεο)-1
Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ο Λαουτάρο Μαρτίνες, που έκρινε και τον τελικό (φωτ. Reuters).

Χωρίς γκολ στα 90 λεπτά, το ματς πήγε στην παράταση, ο μόνος αγώνας που μπορεί να έχει παράταση σε μια διοργάνωση Copa America (οι υπόλοιποι ισόπαλοι αγώνες πήγαιναν απευθείας στα πέναλτι).

Εντέλει κρίθηκε στο 112′ από ένα υπέροχο πλασέ του Λαουτάρο, ο οποίος αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης με πέντε γκολ. 

Ο τελικός καθυστέρησε να αρχίσει πάνω από μία ώρα και 20 λεπτά, εξαιτίας της απόπειρας εισβολής οπαδών χωρίς εισιτήριο, δείχνοντας ότι οι διοργανωτές έχουν ακόμη πολλή δουλειά μπροστά τους ενόψει της φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο αρχηγός των χαμένων, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Χάμες Ροδρίγες, ενώ ως καλύτερος τερματοφύλακας βραβεύθηκε για μία ακόμη φορά ο Εμιλιάνο Μαρτίνες της Αργεντινής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT