Τέλος από την Εθνική Αγγλίας ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ – «Ηταν τιμή μου»

Τέλος από την Εθνική Αγγλίας ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ – «Ηταν τιμή μου»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας υπέβαλε την παραίτησή του, λίγες ημέρες μετά την ήττα από την Ισπανία στον τελικό του Euro.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Γκάρετ Σάουθγκεϊτ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του προπονητή της Εθνικής Αγγλίας

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φιλοδοξούσε να επεκτείνει το συμβόλαιό του καθώς ήταν εκείνος που οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Euro 2024, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να αναζητήσει μια νέα πρόκληση για την καριέρα του.

«Ως περήφανος Άγγλος, ήταν τιμή μου να είμαι παίκτης και προπονητής της Αγγλίας. Για εμένα σήμαινε τα πάντα και τα έδωσα όλα. Αλλά ήρθε η ώρα για αλλαγή και ένα νέο κεφάλαιο. Ο τελικός της Κυριακής στο Βερολίνο κόντρα στην Ισπανία ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι ως προπονητή της Αγγλίας» δήλωσε ο ίδιος. 

Ο 53χρονος που βρίσκεται στο «τιμόνι» των «Τριών Λιονταριών» εδώ και οκτώ χρόνια, θεωρείται ο πιο επιτυχημένος προπονητής λόγω των υψηλών επιδόσεων σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. 

Η Αγγλία είχε φτάσει στους τελικούς και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2021 όπου ηττήθηκε από την Ιταλία, αλλά και ημιτελικά του Μουντιάλ του 2018, όπου έχασε από την Κροατία.

Σύμφωνα με τον Guardian, μεταξύ των επίδοξων διαδόχων του Σάουθγκεϊτ στην τεχνική ηγεσία της Αγγλίας, βρίσκονται ο Έντι Χάου της Νιουκάστλ, ο πρώην προπονητής της Μπράιτον και της Τσέλσι, Γκράχαμ Πότερ και ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου και της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ.

Το βράδυ της Κυριακής, η Αγγλία, όπως και πριν από τρία χρόνια στο Γουέμπλεϊ δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο της Ευρωπαϊκό τρόπαιο, χάνοντας 2-1 από την Ισπανία που στέφθηκε για 4η φορά στην ιστορία της -και πρώτη μετά από 12 χρόνια- πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT