Πρεμιέρα χωρίς ντέρμπι στη Super League 1

Στην 4η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό – Εντός Αττικής όλα τα ντέρμπι της ΑΕΚ στον α΄ γύρο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς το μεγάλο παιχνίδι –τουλάχιστον στις τρεις πρώτες αγωνιστικές–, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσπάθεια των ελληνικών συλλόγων στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ξεκινάει σε ένα μήνα και νωρίτερα από ποτέ (17-18/8) το νέο και ανανεωμένο πρωτάθλημα της Super League 1.

Εχοντας ως βασική καινοτομία τα τρία μίνι τουρνουά για τις θέσεις 1-4, 5-8, 9-14 που θα διεξαχθούν μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς θα διεξαχθεί την 4η αγωνιστική στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό.

Την 6η αγωνιστική θα γίνουν δύο ντέρμπι. Αυτό της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena» και το ΠΑΟΚ – Αρης στην Τούμπα. Την 7η αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι «αιωνίων», με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ενώ την 8η το ντέρμπι «δικεφάλων», με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Την 9η ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Αρη, ενώ την 11η ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό. Τη 12η στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα γίνει το Ολυμπιακός – ΑΕΚ, ενώ τη 13η και τελευταία του πρώτου γύρου, το ΑΕΚ – Αρης.

Η 1η αγωνιστική περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις: ΑΕΚ – ΟΦΗ, Ατρόμητος – Αρης, Βόλος – Ολυμπιακός, Λεβαδειακός – Καλλιθέα, Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός – Λαμία και ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός. Ο καθορισμός του προγράμματος θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Την ευχή αυτό το πρωτάθλημα να αποτελέσει μια καινούργια αρχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας πως πρέπει όλοι μαζί να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επιτευχθεί αυτό.

Παράλληλα αποκάλυψε πως το νομοσχέδιο για το VAR θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, για την ανανέωση της σύμβασής του για ακόμη ένα χρόνο.

Ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε πως βρίσκονται υπό επεξεργασία προτάσεις για κοινή διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT