Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Τελετή Εναρξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Τελετή Εναρξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που Ελληνας πρωθυπουργός θα παραστεί στην έναρξη μιας ολυμπιακής διοργάνωσης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί ανάμεσα στους αρχηγούς και τους πρωθυπουργούς κρατών που θα παρακολουθήσουν την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Γαλλίας. Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που  Ελληνας πρωθυπουργός θα παραστεί στην έναρξη μιας ολυμπιακής διοργάνωσης.

Η Τελετή Εναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στον Σηκουάνα. Οι αποστολές θα βρίσκονται επάνω σε σκάφη που θα διασχίσουν μία απόσταση έξι χλμ. και θα τερματίσουν στο Τροκαντερό. Θα είναι η πρώτη φορά που μία τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις κερκίδες των επισήμων, στις όχθες του «ιερού ποταμού», αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 50 αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν θα φύγει αμέσως μετά την Τελετή Εναρξης. Εφόσον του το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του, αναμένεται να μείνει περίπου δύο ημέρες στο Παρίσι με στόχο να παρακολουθήσει τους αγώνες των αθλητών μας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», εξέφρασε την επιθυμία να συναντήσει στην «πόλη του φωτός» τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας μας, αλλά κάτι τέτοιο θα είναι πολύ δύσκολο, διότι άλλοι θα αγωνίζονται και άλλοι θα κάνουν τις τελευταίες τους προπονήσεις πριν από τους αγώνες τους. Επίσης, κάποιοι αθλητές και αθλήτριές μας, όπως οι κωπηλάτες, οι σκοπευτές, η εθνική ομάδα μπάσκετ, οι ιστιοπλόοι κ.ά. δεν θα μείνουν στο Ολυμπιακό Χωριό, καθώς επέλεξαν σπίτια που βρίσκονται κοντά στους αγωνιστικούς χώρους τους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα αρχίσουν, για τα ελληνικά χρώματα, με τη συμμετοχή του Στέφανου Ντούσκου στους προκριματικούς της κωπηλασίας (27/7). Την ίδια ημέρα το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει σκοποβολή, κολύμβηση, ενόργανη γυμναστική, τένις, πινγκ πονγκ και πόλο. Ετσι, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αγαπάει το τένις, αναμένεται να βρεθεί στο Ρολάν Γκαρός, αλλά και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του Παρισιού προκειμένου να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των εκπροσώπων της χώρας μας.

Το μεγαλύτερο μέρος από το πρόγραμμα της Τελετής Εναρξης δεν έχει γίνει γνωστό. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα πάρουν μέρος 3.000 καλλιτέχνες και 300 χορευτές. Η χώρα που θα «οδηγήσει» την παρέλαση θα είναι, όπως σε κάθε διοργάνωση, η Ελλάδα. Θα ακολουθήσει η Προσφυγική Ολυμπιακή Ομάδα, ενώ η παρέλαση των αθλητών θα ολοκληρωθεί με την αποστολή της Γαλλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT