Τι μάθαμε από τους Έλληνες Πρωταθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
τι-μάθαμε-από-τους-έλληνες-πρωταθλητέ-563143609

Τι μάθαμε από τους Έλληνες Πρωταθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι αγώνες στο Παρίσι, η Κωτσόβολος ευχήθηκε «Καλή Επιτυχία» σε μία μοναδική βραδιά, παρουσία 13 Ελλήνων αθλητών της Ολυμπιακής και της Παραολυμπιακής ομάδας.

«Και στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές, όταν αγαπάς κάτι πάρα πολύ, προχωράς με πολύ σκληρή δουλειά», δήλωσε ο Νάσος Γκαβέλας, χρυσός παραολυμπιονίκης στα 100μ. κατηγορίας Τ11. Ήταν ένας από τους 13 Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες οι οποίοι κόσμησαν τη βραδιά και χάρισαν  απλόχερα πολύτιμες συμβουλές από την καθημερινότητα ενός πρωταθλητή. Αυτός ήταν ο τρόπος που επέλεξε η Κωτσόβολος,  Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και Επίσημος Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και Επιτροπής, να ευχηθεί «Καλή Επιτυχία» στους αθλητές και τις αθλήτριες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι  οι οποίοι θα ξεκινήσουν αύριο, ενώ οι Παραολυμπιακοί θα πραγματοποιηθούν τέλος Αυγούστου.

Τι μάθαμε από τους Έλληνες Πρωταθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι-1

«Ίδιοι στα θέλω και ίσοι στα μπορώ»

Σε μία συγκινητική βραδιά εορταστικού κλίματος, με βασικό μήνυμα «ίδιοι στα θέλω και ίσοι στα μπορώ», η Ντορέττα Παπαδημητρίου συντόνισε τη συζήτηση και φρόντισε ώστε οι άνθρωποι και οι στενοί συνεργάτες της Κωτσόβολος, να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στους αθλητές οι οποίοι δίνουν και την ψυχή τους, με σκοπό τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα φορώντας τα γαλανόλευκα.

Οι αθλητές πήραν τα μικρόφωνα και έθεσαν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον, πριν αναλάβουν ρόλο οι μικροί φίλοι- τα Κωτσοβολάκια, τα παιδιά των εργαζομένων της Κωτσόβολος, που ανέβηκαν στη σκηνή μαζί τους. Μέσα από τα δικά τους ερωτήματα, μάλιστα, βγήκε το πιο ανθρώπινο και καθημερινό πρόσωπο των πρωταθλητών. Από την Ευαγγελία Πλατανιώτη -σε ερώτηση σχετικά με το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο τεχνικό σόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα- ακούσαμε πως «ο συγκεκριμένος αγώνας είναι τόσο έντονος μέσα μου, επειδή κάθε μέρα έβαζα το 100% των δυνάμεών μου». Το μεγάλο μάθημα που πήρε η Δώρα Πασχαλίδου, η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με πρόβλημα στην όραση που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στο τζούντο και μοιράστηκε ήταν ότι: «στη ζωή θα πέφτω – είναι γεγονός. Αν πέσω όμως, θα σηκωθώ. Και για να σηκωθώ, θα πρέπει [πρώτα] να δώσω χρόνο στον εαυτό μου. Αν όμως σηκωθώ, θα κάνω πολύ καιρό να ξαναπέσω». «Ο Αθλητισμός μιμείται τη ζωή».

Τι μάθαμε από τους Έλληνες Πρωταθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι-2

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι αθλητές: Νάσος Γκαβέλας (Στίβος 100μ), Τατιάνα Γκουσίν (Άλμα εις ύψος), Γιάννης Κωστάκης (Κολύμβηση), Βαγγέλης Μακρυγιάννης (Κολύμβηση), Σοφία Μαλκογεώργου (Καλλιτεχνική κολύμβηση), Λήδα Μαρία Μανθοπούλου (Στίβος 100μ.), Δημήτρης Μπακοχρήστος (Άρση βαρών σε πάγκο), Ελένη Παπασταματοπούλου (Para Tae kwon do), Δώρα Πασχαλίδου (Τζούντο), Ευαγγελία Πλατανιώτη (Καλλιτεχνική κολύμβηση), Μαρία Πρεβολαράκη (Πάλη), Κατερίνα Στεφανίδη (Άλμα επί κοντώ) & Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης (Σκοποβολή πήλινου στόχου), και είχαν όλοι κάτι ενδιαφέρουν να προσθέσουν στη συζήτηση.

«Χωράει το διάβασμα στον αθλητισμό. Όλα είναι θέμα προγράμματος [και οργάνωσης]», απάντησε η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου, μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας στίβου, αθλήτρια των 100 μέτρων και μικρότερη σε ηλικία καλεσμένη της βραδιάς, σε ερώτηση για το πώς ακριβώς καταφέρνουν να χωρούν τα πάντα στην καθημερινότητα τους. Ο κολυμβητής Βαγγέλης Μακρυγιάννης, που πήρε το αργυρό μετάλλιο στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα 100 μέτρα ύπτιο, μοιράστηκε με το κοινό μία ιστορία που δε θα ξεχάσει ποτέ από το συγκεκριμένο αγώνα, ενώ ο Γιάννης Κωστάκης, Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, τόνισε ότι «Όλοι εμείς οι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες πρέπει να δείχνουμε τα θετικά πρότυπα στα μικρά παιδιά, για να τα φέρουμε κοντά στον Αθλητισμό. Όταν έχεις σημαντικούς ανθρώπους ως πρότυπα, σε επηρεάζουν θετικά, αφού θωρακίζουν τον εαυτό σου, και με υπομονή και προσπάθεια πετυχαίνεις τους στόχους σου».

Τι μάθαμε από τους Έλληνες Πρωταθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι-3

«Κανείς δεν μπορεί να μας πει πώς να πετύχουμε τον στόχο μας, μόνο εμείς οι ίδιοι το ξέρουμε», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Στεφανίδη, χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο άλμα επί κοντώ, προσφέροντας ένα απλό μάθημα ζωής στους παρευρισκόμενους, για να συμπληρώσει σε άλλη στιγμή της συζήτησης ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, δύο φορές χάλκινος Παραολυμπιονίκης στην άρση βαρών σε πάγκο, όταν και ρωτήθηκε από ένα μικρό φίλο ποιος είναι ο αγαπημένος του ήρωας από ταινία ή βιβλίο, ότι «εγώ είχα την τύχη να γνωρίσω τους πραγματικούς ήρωες της καθημερινότητας – όπως στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στο χωριό μου. Διδάχτηκα πολλά από αυτούς τους ήρωες».

Τι μάθαμε από τους Έλληνες Πρωταθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι-4

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα πάρτι γεμάτο μουσική, φαγητό και πολλές εκπλήξεις ενώ οι καλεσμένοι, μικροί και μεγάλοι, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους Έλληνες πρωταθλητές και να συνομιλήσουν μαζί τους. Η Κωτσόβολος, λοιπόν, που εδώ και τέσσερα χρόνια στέκεται ισότιμα στο πλευρό των αθλητών και των δύο ομάδων, μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση φώτισε την αξία της συμπερίληψης, ενώ παράλληλα τίμησε την αποφασιστικότητα των Ελλήνων αθλητών μας να αγγίξουν την κορυφή φορώντας τα γαλανόλευκα. Άλλωστε, για να ζήσουμε μία Καλύτερη Ζωή χρειάζεται αυτός ο κόσμος να είναι ένας κόσμος χωρίς διακρίσεις∙ και η Κωτσόβολος προωθεί με τις πρωτοβουλίες της τόσο την ισότητα όσο και τον σεβασμό ανάμεσα στους ανθρώπους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις πιο «δυνατές» στιγμές από την εκδήλωση : 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT