ΕΟΚ: Φασούλας – Μπουρούσης απέναντι στον Λιόλιο

ΕΟΚ: Φασούλας – Μπουρούσης απέναντι στον Λιόλιο

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 15 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε ολυμπιακή χρονιά.

Δύο μήνες πριν, η παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα, «Πρώτα το Μπάσκετ», ανακοίνωσε τη συστράτευσή της με τον Γιάννη Μπουρούση σε κοινό ψηφοδέλτιο, με τον οποίο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την αλλαγή στη διοίκηση του Βαγγέλη Λιόλιου, με βασικό πεδίο αντιπαράθεσης τη διαιτησία και τα θέματα των ελληνοποιήσεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συνδυασμού:

«Ο συνδυασμός “Πρώτα το Μπάσκετ” ανακοινώνει με περηφάνια τη συμπόρευση του Παναγιώτη Φασούλα με τον Γιάννη Μπουρούση, στον αγώνα για τη μεγάλη νίκη. Οχι μια εκλογική νίκη, αλλά νίκη του μπάσκετ.

Σε κοινό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ οι δύο παλαίμαχοι σέντερ.

Οι “δίδυμοι πύργοι” του ελληνικού μπάσκετ, δύο πρώην αθλητές με τεράστια διαδρομή, ηγούνται του ψηφοδελτίου της νίκης, που σύντομα θα αρχίσει να αποκαλύπτεται στον κόσμο του αθλήματος. Ανθρωποι που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία του σπορ στην Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις για να ξανακάνουν το μπάσκετ “εθνικό μας σπορ”».

Ο Παναγιώτης Φασούλας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη θετική ανταπόκριση του Μπουρούση στο κάλεσμά του και τόνισε σχετικά: «Ο Γιάννης είναι ξεχωριστός, δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο γι’ αυτόν. Μιλήσαμε, είδαμε ότι έχουμε κοινές ανησυχίες, κοινά οράματα, παραμερίσαμε τις όποιες διαφορές και μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες και συνυποψηφίους θα δώσουμε μια τίμια και καθαρή μάχη».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Καρδιτσιώτης πρώην διεθνής σέντερ με σημαντικές παραστάσεις τόσο από την Ευρώπη όπου αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια (Μπαρτσελόνα, Αρμάνι, Ρεάλ, Λαμποράλ, Γκραν Κανάρια), αλλά και από τα μεγάλα σωματεία της χώρας μας (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Περιστέρι): «Ο Παναγιώτης κι εγώ, αλλά και αρκετοί συνυποψήφιοι από τον συνδυασμό μας έχουμε πάρει πολλά από το μπάσκετ. Εχουμε τη διάθεση να ανταποδώσουμε, να προσφέρουμε στα παιδιά που ονειρεύονται. Μαζί είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Τώρα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και σας θέλουμε όλους δίπλα μας».

Μήνυμα Γιαννακόπουλου

Την ίδια ώρα, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις, στέλνοντας το δικό του μήνυμα μέσω του λογαριασμού του στο Ιnstagram: «Οταν σου δίνεται η δυνατότητα να φύγεις με αξιοπρέπεια και δεν το κάνεις διότι νιώθεις άτρωτος, ο μόνος άλλος δρόμος είναι να φύγεις “γυμνός”».

Οριστικά τη Δευτέρα το ματς Σερβία – Ελλάδα

Οριστικοποιήθηκε τελικά το σπουδαίο φιλικό της εθνικής μπάσκετ με τη Σερβία. Ετσι, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη σερβική του Γιόκιτς στο Βελιγράδι, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα φιλικά προετοιμασίας πριν από τη μεγάλη δοκιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και τον δύσκολο όμιλο της Λιλ, με αντιπάλους τον Καναδά, την Ισπανία και την Αυστραλία. Το συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη θα πηδήξει για το τελευταίο φιλικό τζάμπολ την ερχόμενη Δευτέρα 22/7 στις 21.00 στην Beogradska Arena του Βελιγραδίου, στο οποίο θα βρεθεί από το απόγευμα της Κυριακής 21/7 και από εκεί την επομένη του αγώνα θα ταξιδέψει κατευθείαν για τη Λιλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας μας Κώστας Παπανικολάου μιλάει αποκλειστικά για όλα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στην κυριακάτικη «Κ» της 21ης Ιουλίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT