Θέλουν ακόμη δουλειά

Μία νίκη, μία ισοπαλία για ΠΑΟ, ΑΕΚ στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω πλήρους μεταγραφικής δραστηριότητας, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έδωσαν χθες βράδυ τα τελευταία φιλικά προετοιμασίας πριν από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, γνωρίζοντας πλέον και τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν σε Europa League και Conference League αντίστοιχα.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν της ισραηλινής Μακάμπι Νετάνια με 1-0, με το μοναδικό τέρμα να σημειώνει ο Μαντσίνι στο 30΄ μετά από συνεργασία με τον Τζούρισιτς. Οι κυπελλούχοι χωρίς τον τραυματία Ιωαννίδη, τον ανέτοιμο Μπάλντοκ και τους Τσέριν, Σπόραρ και Βέρμπιτς ήταν καλοί, για τα δεδομένα της εποχής, στο πρώτο ημίχρονο, όπου πίεσαν τον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο φυσιολογικά ο ρυθμός έπεσε. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Ινγκασον αγωνιζόμενος στο τελευταίο 20λεπτο, δείχνοντας σε καλή κατάσταση.

Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League θα είναι η Μπότεφ, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Πέμπτη (28/7, 21.00) και η ρεβάνς στο Πλόβντιβ (1/8). Η βουλγαρική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη σλοβενική Μάριμπορ εκτός έδρας και σε συνδυασμό με τη νίκη της (2-1) στο πρώτο ματς πήρε την πρόκριση. Παράλληλα, χθες το «τριφύλλι» έκανε πλήρως δικό του τον Φώτη Ιωαννίδη, καθώς συμφώνησε με τον Λεβαδειακό αγοράζοντας όλα τα δικαιώματα του διεθνούς επιθετικού για τον οποίον οι Βοιωτοί διατηρούσαν ποσοστό 50% μεταπώλησης.

Η ΑΕΚ στην Κύπρο αντιμετώπισε την Ομόνοια και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1. Προηγήθηκε στο 69΄ με κεφαλιά του Βίντα μετά από κόρνερ του Μάνταλου και ισοφαρίστηκε δέκα λεπτά αργότερα από τον Σίνιτς. Το ντεμπούτο τους έκαναν οι νεοαποκτηθέντες Στρακόσια και Κοϊτά ως αλλαγές. Το συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο της Ιντερ Εσκάλδες για να προκριθεί στην επόμενη φάση των προκριματικών του Conference League, αφού η ομάδα από την Ανδόρα έκανε την έκπληξη συντρίβοντας τη Βελέζ Μόσταρ με 5-1 (1-1 το πρώτο ματς). Το πρώτο ματς θα γίνει στην «OPAP Arena» την Τετάρτη 24 Ιουλίου (21.00) και ο επαναληπτικός την 1η Αυγούστου.

Παράλληλα, η Ενωση συνέχισε την ενίσχυσή της αποκτώντας για τα επόμενα δύο χρόνια τον 31χρονο Αγγλο δεξιό μπακ Μόουζες Οντουμπάτζο από τον Αρη, ενώ είναι πολύ κοντά στο να… πυροδοτήσει τη «βόμβα» με τον Αργεντινό Ερικ Λαμέλα, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο αμειβόμενος με 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT