Μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού

Μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για άλλη μια φορά οι οπαδοί ζουν την περίοδο που μπορούν να… ονειρεύονται. Είναι αυτή των μεταγραφών, στην οποία με τη συνδρομή μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ χρίζουν την ομάδα τους πρωταθλήτρια από τώρα.

Οι προσδοκίες είναι πολλές και οι ελπίδες ακόμη περισσότερες. Οπως και η διαπίστωση πως οι περισσότερες ΠΑΕ δεν λειτουργούν με σχέδιο και οργάνωση για το τι χρειάζονται προς ενίσχυση του ρόστερ τους.

Σ’ αυτό συνδράμει και η οικονομική δυνατότητά τους σε σύγκριση με τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Οσο πιο αργά αγοράζεις παίκτες, τόσο πέφτουν και οι τιμές. Κάτι ανάλογο με την εποχή των εκπτώσεων…

Το γεγονός αυτό, όμως, δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στους εκπροσώπους μας στην Ευρώπη, που είναι υποχρεωμένοι να ξεκινούν πολύ νωρίς τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, χωρίς να έχουν μοντάρει πλήρως τις ενδεκάδες τους. Κάτι που εγκυμονεί τον κίνδυνο αποκλεισμού.

Ηδη στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας φάνηκαν οι ελλείψεις και τα κενά. Είναι σίγουρο πως γίνεται προσπάθεια από τις διοικήσεις να καλυφθούν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Θα πρέπει όμως αυτό να μη γίνει σε κατάσταση… πανικού και με τρόπο να εντυπωσιαστούν οι οπαδοί από τους πηχυαίους τίτλους των εφημερίδων, αλλά με «καθαρό μυαλό». Κάτι φυσικά που είναι δύσκολο στο… παρά πέντε.

Θεωρώ πως τώρα πλέον θα είναι καλύτερα οι προπονητές να βασιστούν περισσότερο στους παλαιούς για τους πρώτους αγώνες, χωρίς να ρισκάρουν με τους νέους, που δεν θα έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο σύνολο. Εξάλλου οι πρώτοι αντίπαλοι δεν προκαλούν δέος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT