Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο αθλητής, μία σανίδα και ένας «αετός»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο αθλητής, μία σανίδα και ένας «αετός»

Ιστιοδρομίες που θα ανεβάζουν την αδρεναλίνη στο… κόκκινο και θα προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας «αετός», μία «σανίδα», ο άνεμος και ο αθλητής σε μία αρμονική συνύπαρξη που θα… κόβει την ανάσα. Το kitesurfing ή kiteboarding θα κάνει «πρεμιέρα» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και όσοι βρεθούν στη Μασσαλία να είναι προετοιμασμένοι για να παρακολουθήσουν αγώνες στους οποίους θα πάρουν μέρος οι 20 καλύτεροι αθλητές και οι 20 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο, γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης.

Ο 22χρονος αθλητής μας από τη νηπιακή ηλικία έχει μάθει να… πετάει. Ο πατέρας του υπήρξε αθλητής του kiteboarding και ο Αλέξανδρος από δύο ετών «πέταγε» μαζί του. Στα τέσσερα είχε τη δική του σανίδα και έναν μικροσκοπικό «αετό» και από τότε η ζωή του περιστρέφεται γύρω από το άθλημα. Αρχικά είχε αγωνιστεί με τα χρώματα των ΗΠΑ και, μάλιστα, τις εκπροσώπησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας στην Αργεντινή (2018) όπου κατέλαβε την 4η θέση. Στη συνέχεια, επέλεξε να αγωνιστεί με το ελληνικό εθνόσημο κατέκτησε την πρόκριση για τη διοργάνωση της Γαλλίας.

Οι φίλοι του «ιστιοπλοϊκού αετού» θα παρακολουθήσουν στον θαλάσσιο στίβο της Μασσαλίας ένα υψηλού επιπέδου αγώνα. Ένας από τους υποψήφιους διεκδικητές μεταλλίων είναι ο Βραζιλιάνος Λόμπο Μπρούνο, ο οποίος πρώτευσε στο παναμερικανικό πρωτάθλημα, μία διοργάνωση στην οποία παίρνουν μέρος κάποιοι από τους καλύτερους του κόσμου. Σε αυτούς τους αγώνες 2ος είχε έρθει ο Τάιγκερ Τάισον που αγωνίστηκε για τις Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Ο «τίγρης του kiteboarding» φιλοδοξεί να βρεθεί σε μία θέση του ολυμπιακού βάθρου.

«Πηγαίνουμε πολύ γρήγορα. Πιέζουμε το φράγμα ταχύτητας. Κάποιες συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες. Νομίζω ότι είναι το πιο συναρπαστικό άθλημα για να παρακολουθήσει κάποιος. Το kiteboarding σου δίνει μία ελευθερία που δεν την έχεις σε κανένα άλλο άθλημα», δήλωσε ο αθλητής στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης και αναφερόμενος στους συναθλητές του πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι μία παρέα. Ταξιδεύουμε μαζί σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν το βρίσκεις σε άλλα αθλήματα».

Σε αναμονή οι Ρώσοι Αθλητές

Η ολυμπιακή κλεψύδρα μετράει αντίστροφα τον χρόνο για την Τελετή Eναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Γαλλίας αλλά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν στην Τελετή Λήξης θα πάρουν μέρος οι Ρώσοι αθλητές και αθλήτριες. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δ.Ο.Ε. δεν έδωσε το «πράσινο» φως στους ελάχιστους εκπροσώπους της χώρας για να συμμετάσχουν στην Τελετή Έναρξης και, προς το παρόν, κρατάει κλειστά τα «χαρτιά» της για την Τελετή Λήξης.

«Η απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι των αθλητών που θα αγωνιστούν υπό το καθεστώς της ουδετερότητας στην Τελετή Λήξης θα ληφθεί αργότερα. Η συγκεκριμένη Τελετή δεν είναι για ομάδες – χώρες αλλά για όλους τους αθλητές», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Δ.Ο.Ε. Οι «Αθάνατοι» επέτρεψαν σε 15 Ρώσους αθλητές και αθλήτριες να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς του 2024. Θα αγωνιστούν σε πέντε αθλήματα (τένις, κανό – καγιάκ, τραμπολίνο, ποδηλασία, κολύμβηση). Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι, εάν κατά τη διάρκεια των Αγώνων, βρεθούν απέναντι από Ρώσους δεν θα τους χαιρετίσουν όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT