Ράλλυ Ακρόπολις: Υπερειδική στην εθνική Αθηνών – Λαμίας

Ράλλυ Ακρόπολις: Υπερειδική στην εθνική Αθηνών – Λαμίας

Τμήμα της διαδρομής θα περνά μέσα από το πάρκινγκ του ΣΕΑ Σείριος στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ κατά μήκος της χάραξής της θα υπάρχουν τεχνητά εμπόδια

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία υπερειδική που αναμένεται να εντυπωσιάσει τους οδηγούς και τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να αφήσει το στίγμα της στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα περιλαμβάνει η εφετινή διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (5-8 Σεπτεμβρίου).

Η υπερειδική (7/9) θα πραγματοποιηθεί στον αυτοκινητόδρομο στο ύψος του ΣΕΑ Σείριος στην Αθηνών – Λαμίας, ενώ κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν τεχνικά εμπόδια. Φυσικά, θα υπάρχουν και οι γνωστές «σκληρές» διαδρομές Ταρζάν, Αγίοι Θεόδωροι, Λουτράκι κλπ. που έχουν αγαπηθεί τόσο από τους οδηγούς όσο και από τους λάτρεις του αγώνα.

Η υπερειδική διαδρομή θα είναι πρωτοποριακή. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα εκκινούν πάνω στο κατάστρωμα του αυτοκινητόδρομου, ένα με κατεύθυνση προς Αθήνα και το άλλο προς Λαμία. Αφού «πηδήξουν» πάνω από το διαχωριστικό στηθαίο, μέσω ειδικά διαμορφωμένης ράμπας, θα συνεχίσουν στο άλλο ρεύμα κατεύθυνσης, καλύπτοντας μια διαδρομή 3,2 χλμ. Τμήμα της διαδρομής θα περνά μέσα από το πάρκινγκ του ΣΕΑ Σείριος στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ κατά μήκος της χάραξής της θα υπάρχουν τεχνητά εμπόδια.

«Το “Ράλλυ Ακρόπολις” σήμερα αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Μέχρι, τουλάχιστον, και το 2027 το “ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις” θα βρίσκεται στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Στον ΣΕΑ Σείριος θα γίνει η αφετηρία και ο τερματισμός της υπερειδικής διαδρομής. Θα στηθεί ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, στις 7 Σεπτεμβρίου, με πολλές εξωαγωνιστικές εκπλήξεις. Είμαστε μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο με ειδικές διαδρομές με ελεύθερη είσοδο κλπ. Κάθε χρόνο θα δυναμώνουμε και πιο πολύ. Κάθε χρόνο θα αναβαθμίζουμε το “Ράλλυ των Θεών” που προβάλλει τις ομορφιές της χώρας μας. Και φυσικά και εφέτος η ασφάλεια θα αποτελέσει προτεραιότητά μας», τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.  

Η πανηγυρική εκκίνηση (Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί μπροστά από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου το Service Park και το Αρχηγείο του αγώνα, με τους συμμετέχοντες να διανυκτερεύουν στην περιοχή, καθώς το πρώτο σκέλος θα εξελιχθεί μεταξύ Φωκίδας και Ευρυτανίας.

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνετέλεσαν στη διοργάνωση της εφετινής εκδήλωσης. Πρόκειται για ένα στοίχημα που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε χρόνο εξελίσσεται. Το δημόσιο, κάθε χρόνο, θα στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν τόσο μεγάλο αποτύπωμα, εντός και εκτός Ελλάδος. Αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για να αναδείξουμε και την ασφάλεια των δρόμων μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι λεπτομέρειες της διαδρομής του φετινού αγώνα αναπτύχθηκαν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, από την Αλυτάρχη του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις» Ανίτα Πασαλή. Η Αλυτάρχης επικεντρώθηκε στις προσαρμογές που χρειάστηκε να γίνουν ώστε η διαδρομή να πληροί τις προδιαγραφές που προκύπτουν από την αλλαγή -από φέτος- στη βαθμολογία των αγώνων του πρωταθλήματος.

Έτσι, μεταξύ άλλων, στο ωράριο του αγώνα «επέστρεψε» η ειδική διαδρομή «Θήβα», ενώ προστέθηκε η ολοκαίνουργια ε.δ. «Οινοχώρι» και μια νέα εκδοχή της αγαπημένης των θεατών, «Παύλιανης», που, ως «Άνω Παύλιανη» φέτος, θα αποτελείται από ένα νέο τμήμα το οποίο θα «συναντά» την παλιότερη ε.δ., με αντίθετη όμως φορά. Πέραν αυτών, με αφετηρία στο χωριό Ρεγγίνι επιστρέφει η ομώνυμη ε.δ., στην οποία περιλαμβάνεται και η «Ελάτεια» (με αντίθετη φορά), ενώ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο αγώνας θα εξαπλωθεί από την Κόρινθο και τις ε.δ. «Άγιοι Θεόδωροι» και «Λουτράκι», μέχρι την Ευρυτανία με τον θρυλικό «Ταρζάν».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ, Δημήτρης Μιχελακάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT