Και στο βάθος Αγιαξ για Παναθηναϊκό

Δύσκολη κλήρωση του γ΄ προκριματικού για τους «πράσινους» – Βατοί αντίπαλοι για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βατούς αντιπάλους για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και μια ιδιαίτερη δοκιμασία για τον Παναθηναϊκό, που πιθανότατα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Αγιαξ, ανέδειξε η κλήρωση της UEFA για τον τρίτο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, εφόσον επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και ξεπεράσουν το εμπόδιο της βοσνιακής Μπάνια Λούκα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (24/7-31/7), θα παίξουν με τον νικητή του ζευγαριού Μάλμε – Κλάκσβικ. Η σουηδική ομάδα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση απέναντι στον σύλλογο από τα Νησιά Φερόες και ο πιθανότερος αντίπαλος για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Το πρώτο ματς θα γίνει στις 8 Αυγούστου εκτός έδρας και η ρεβάνς στην Τούμπα μία εβδομάδα αργότερα.

Παραδόξως οι Θεσσαλονικείς κληρώθηκαν με το ίδιο ζευγάρι και στην περίπτωση που αποκλειστούν από την Μπάνια Λούκα. Σε αυτή την περίπτωση, θα αντιμετωπίσουν τον χαμένο του Μάλμε – Κλάκσβικ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (9-16/8).

Για να βρεθεί εκεί ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να αποκλείσει τη βουλγαρική Μπότεφ Πλόβντιβ (25/7-1/8). Εφόσον τα καταφέρει, θα κοντραριστεί με τον νικητή του ζευγαριού Αγιαξ – Βοϊβοντίνα, δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα με τους Ολλανδούς, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 8 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ και τη ρεβάνς στις 15 Αυγούστου στο Αμστερνταμ.

Ηταν μια εξέλιξη που καθιστά δύσκολο το έργο των «πράσινων», οι οποίοι, όμως, εφόσον καταφέρουν και αποκλείσουν τον Αγιαξ, θα μπουν στους ισχυρούς στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League. Προπονητής της Βοϊβοντίνα είναι ο Μαυροβούνιος πρώην προπονητής και παίκτης του Ολυμπιακού Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Εάν οι «πράσινοι» δεν πάρουν την πρόκριση απέναντι στην Μπότεφ, τότε για τον τρίτο προκριματικό του Conference League θα αγωνιστούν με τον νικητή του ζευγαριού Ζρίνσκι Μόσταρ (Βοσνία) – ΝΚ Μπράβο (Σλοβενία).

Η ΑΕΚ από την πλευρά της θεωρητικά έχει την πιο εύκολη αποστολή. Από τη στιγμή που θα κάνει το καθήκον της και προκριθεί επί της ομάδας από την Ανδόρα, της Ιντερ Κλαμπ ντ’ Εσκάλδες (24/7-1/8), στον τρίτο γύρο του Conference League θα βρει στο διάβα της τον νικητή του ζευγαριού Νόα (Αρμενία) – Σλιέμα Γουόντερερς (Μάλτα). Πρόκειται για δύο ομάδες άπειρες από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αδύναμες.

Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 8 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 15/8 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σημειωτέον ότι η ΑΕΚ δεν έχει «μαξιλαράκι ασφαλείας» και για να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης θα πρέπει να κάνει συνολικά τρεις προκρίσεις. Στα πλέι οφ του Conference League θα είναι ανίσχυρη και κινδυνεύει να πέσει με πολύ δυνατούς αντιπάλους, όπως η Τσέλσι, η Φιορεντίνα και η Μπέτις.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT