Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντι-sex κρεβάτια και Michelin γεύματα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντι-sex κρεβάτια και Michelin γεύματα

Στο Παρίσι αναμένεται να μοιραστούν στους αθλητές και τις αθλήτριες 300.000 προφυλακτικά

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο έρωτας θα περάσει… μόνο από το στομάχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το Ολυμπιακό Χωριό έχει αρχίσει να γεμίζει με τις αποστολές των χωρών και οι Γάλλοι, προκειμένου να αποφύγουν τα σεξουαλικά σκάνδαλα, ακολούθησαν τη… συνταγή των Ιαπώνων και στα δωμάτια των αθλητών και των αθλητριών υπάρχουν χαρτονένια κρεβάτια που «σηκώνουν» το βάρος μόνο ενός ατόμου.

Μετά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στο Ρίο, όπου η Ιγκριντ Ολιβέιρα κατηγορήθηκε ότι έδιωξε τη συναθλήτριά της από το δωμάτιο προκειμένου να συναντηθεί με τον φίλο της, επίσης αθλητή, Πέντρο Γκοντσάλβες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στους Ολυμπιακούς του Τόκιο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κρεβάτια από χαρτόνι, τα οποία «αντέχουν» συγκεκριμένα κιλά βάρους. Οι «αθάνατοι» εκτίμησαν ότι το «πείραμα» λειτούργησε με επιτυχία και, έτσι, χαρτονένια κρεβάτια υπάρχουν και στα δωμάτια του Ολυμπιακού Χωριού του Παρισιού. Βέβαια, στο Τόκιο πολλοί αθλητές με βίντεο που δημοσίευσαν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίστηκαν ότι τα κρεβάτια από χαρτόνι είναι αρκετά ανθεκτικά. Από την άλλη πλευρά, στο Παρίσι αναμένεται να μοιραστούν στους αθλητές και τις αθλήτριες 300.000 προφυλακτικά.  

Στο Ολυμπιακό Χωριό, στο Σεν Ντενί, καθημερινά φτάνουν δεκάδες αποστολές. Οι εκπρόσωποι κάθε Ολυμπιακής Επιτροπής έχουν διακοσμήσει τα δωμάτιά τους με τα εθνικά χρώματά τους και η ατμόσφαιρα θυμίζει γιορτή. Τα 70 κτίρια του Χωριού διαθέτουν 14.250 κλίνες και είναι πλήρως προσβάσιμα σε ΑμεΑ και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ενώ έχουν κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας καινοτόμες τακτικές βιωσιμότητας. Η χρήση τσιμέντου με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα και η υιοθέτηση συστημάτων ανανεώσιμης γεωθερμικής θέρμανσης προσφέρουν στο Χωριό την ευκαιρία για 50% λιγότερες εκπομπές άνθρακα.   
Αστέρια Michelin για τα «αστέρια» του αθλητισμού.

Οι αθλητές, οι αθλήτριες και οι αποστολές απολαμβάνουν στα εστιατόρια του Ολυμπιακού Χωριού σπεσιαλιτέ βραβευμένων με αστέρια Michelin σεφ, οι οποίοι δημιούργησαν τις συνταγές τους με τη βοήθεια διατροφολόγων. Το εστιατόριο διαθέτει 3.500 θέσεις και σε αυτό υπάρχουν γεύσεις από κουζίνες όλου του κόσμου. Τα 1.200 από τα 40.000 καθημερινά γεύματα είναι πιάτα που έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin. Η γαλλική τεχνογνωσία στην διατροφή αξιοποιήθηκε στο έπακρο και, μεταξύ άλλων, υπάρχουν πιάτα με κρουασάν, κρέμα αγκινάρας, αυγά ποσέ, πρόβειο τυρί με τρούφα κ.α. Επίσης, το Χωριό διαθέτει έξι χώρους με σνακ και ένα αρτοποιείο που ψήνει 800 μπαγκέτες την ημέρα.

Το 30% των μενού, σύμφωνα με τους σεφ, είναι φυτικής προέλευσης. Στα πιο δημοφιλή πιάτα συγκαταλέγονται τα σουβλάκια και το φιλέτο κοτόπουλου αλλά και ο σολωμός. «Το κρέας είναι 100% γαλλικής προέλευσης. Το ίδιο ισχύει και για τα τυριά, Υπάρχει επίσης μία μεγάλη ποικιλία γλυκών και αρτοσκευασμάτων που μπορούν να γευτούν οι αθλητές», δήλωσαν οι υπεύθυνοι στην κουζίνα του Χωριού κατά το επίσημο «άνοιγμα». Και μπορεί οι Γάλλοι διοργανωτές να θεώρησαν ότι κάλυψαν όλες τις γαστρονομικές ανάγκες των φιλοξενούμενών τους αλλά, τελικά, δεν τα κατάφεραν.
Η αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας ζήτησε να προστεθεί κουάκερ στο μενού και οι Νοτιοκορεάτες το Κιμτσί (κορεάτικο τουρσί). Ιδιαιτερότητες όμως υπάρχουν και ανά άθλημα. Οι αθλητές του μπιτς βόλεϊ και του ταε κβον ντό προτιμάνε αλλαντικά, σάντουιτς και σαλάτες και οι ομάδες κωπηλασίας θέλουν να υπάρχουν ζεστά φαγητά στους μπουφέδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT