Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολοήμερη προστασία στους Ισραηλινούς

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολοήμερη προστασία στους Ισραηλινούς

Στο «κόκκινο» τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν σήμερα, ανεπίσημα, με παιχνίδια ποδοσφαίρου και ράγκμπι και το Ολυμπιακό Χωριό γεμίζει, όμως τα μέτωπα του πολέμου μεταφέρθηκαν στην αθλητική γιορτή της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών. Οι Παλαιστίνιοι και οι Ιρανοί τάχθηκαν κατά της συμμετοχής των Ισραηλινών αθλητών και αθλητριών στη διοργάνωση και ζήτησαν από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, να τους απαγορεύσει να πάρουν μέρος στους Αγώνες. Οι αρχές της Γαλλίας, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε επεισόδιο θα παρέχουν φύλαξη στους εκπροσώπους του Ισραήλ καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι Παλαιστίνιοι απέστειλαν επιστολή στον Τόμας Μπαχ στην οποία αναφέρουν ότι περισσότεροι από 400 αθλητές τους έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου και θα πάρουν μέρος με 88 αθλητές. Την παρουσία του Ισραήλ στη διοργάνωση του Παρισιού καταδίκασε και το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

Η αποστολή του Ισραήλ έχει εικοσιτετράωρη προστασία και εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας ευχαρίστησαν τους Γάλλους γι’ αυτά που τους παρέχουν. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του Παρισιού επίλεκτα μέλη ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας από περισσότερες από 40 χώρες θα προσφέρουν βοήθεια και γνώσεις στους Γάλλους συναδέλφους τους. Ανάμεσα σε αυτούς θα βρίσκονται και 12 Ελληνες. Συνολικά για στους Αγώνες του Παρισιού θα εργαστούν 1.700 ξένοι αστυνομικοί. Η Βασιλική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου θα προσφέρει τις γνώσεις της γύρω από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και σκυλιά εκπαιδευμένα στην ανίχνευση εκρηκτικών μηχανισμών κ.λπ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κινητοποίηση είναι τριπλάσια από τους αντίστοιχους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (2012).

• Χωρίς τα μεγάλα «αστέρια» αρχίζει σήμερα το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου. Η διοργάνωση αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για να ξεχωρίσει η νέα γενιά ποδοσφαιριστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT