Ολυμπιακοί Αγώνες: Η «Κ» στην πτήση της ελληνικής αποστολής

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η «Κ» στην πτήση της ελληνικής αποστολής

Τα χαμόγελα φώτιζαν τα πρόσωπα των εκπροσώπων της χώρας μας. Πίσω από αυτά όμως κρυβόταν και το άγχος. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, άλλωστε, αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή των αθλητών.

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από νωρίς το πρωί η εικόνα στην Πύλη 3 του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν εντελώς διαφορετική από μία συνηθισμένη ημέρα καλοκαιριού. Τα πάντα θύμιζαν γιορτή με αποτέλεσμα οι άλλοι επιβάτες να ζητάνε πληροφορίες. Η απάντηση ήταν απλή: Το μεγαλύτερο μέρος από την Ολυμπιακή Ομάδα της Ελλάδος έφευγε για το Παρίσι. Οι εθνικές ομάδες πόλο, οι κολυμβητές μας, οι «γοργόνες» της καλλιτεχνικής κολύμβησης, αθλητές και αθλήτριες από τον στίβο και το τζούντο ξύπνησαν από τα ξημερώματα προκειμένου να ταξιδέψουν στην «Πόλη του Φωτός» και να διεκδικήσουν τα όνειρά τους στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα χαμόγελα φώτιζαν τα πρόσωπα των εκπροσώπων της χώρας μας. Πίσω από αυτά όμως κρυβόταν και το άγχος. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή των αθλητών. Τέσσερα χρόνια προετοιμάζονται για τη μεγάλη στιγμή που θα βρεθούν στο… επίκεντρο των κύκλων. Στόχος όλων είναι να ξεπεράσουν τα όρια τους και να φτάσουν… εκεί που δεν μπορούν.

«Εχουμε μία δύσκολη αποστολή διότι είμαστε διασπασμένοι σε πέντε πόλεις. Είμαστε, περίπου, 250 άτομα στο σύνολο. Η δυσκολία του εγχειρήματος είναι μεγάλη. Για πρώτη φορά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έκανε καθόλου οικονομία στα έξοδα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Με τα 100 άτομα δεν μπορούσαμε να έχουμε διπλές και τριπλές διαπιστεύσεις νοικιάσαμε δωμάτια για προπονητές κλπ. Έχει γίνει μία μεγάλη επιχειρησιακά οργάνωση. Οι αθλητές μας είναι μία καλή φουρνιά και στα 17 αθλήματα που έχουμε εκπροσώπους. Είναι παιδιά ώριμα, υγιή, μορφωμένα και όλη μία παρέα, μία οικογένεια», δήλωσε στην «Κ» ο αρχηγός της Αποστολής Πέτρος Συναδινός.

Η… τελευταία στάση της ελληνικής ομάδας πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο της χορηγού αεροπορικής εταιρείας ήταν στην πίστα αεροδρομίου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και να αναφερθούν στους στόχους τους. Μαζί τους ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. «Είμαστε στο αεροδρόμιο να αποχαιρετήσουμε την Ολυμπιακή Ομάδα μας, τα παιδιά μας που εκπροσωπούν τον ελληνικό αθλητισμό και θα αγωνιστούν στη διοργάνωση του Παρισιού. Πρόκειται για τους πρεσβευτές και τους εκπροσώπους του ελληνικού αθλητισμού. Είμαστε κοντά τους. Ξέρουν ότι στους αγώνες τους θα τους παρακολουθεί όλη η Ελλάδα. Πάνω από όλα όμως να αγωνιστούν για τον εαυτός τους και τις οικογένειές τους αλλά και για κάτι πολύ σημαντικό, για το εθνόσημο που είναι τυπωμένο στην μπλούζα τους στο μέρος της καρδιάς. Τους εύχομαι να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα. Στην Τελετή Εναρξης θα είναι «παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και όλη της Ελλάδα και για εμένα αποτελεί μεγάλη τιμή που θα είμαι εκεί», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο κ. Βρούτσης.   

Η υποδοχή στο αεροσκάφος της «AEGEAN» ήταν αντάξια πρωταθλητών. Ο κυβερνήτης του αεροπλάνου καλωσόρισε τους πρωταθλητές μας τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και να τους εμπνεύσει η Αψίδα του Θριάμβου ενώ ευχές έδωσαν και από τον πύργο ελέγχου. Σχεδόν όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες επισκέφτηκαν το πιλοτήριο και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη και να βγάλουν φωτογραφίες. Πολύ γρήγορα οι αθλητές και οι αθλήτριες έγιναν μία παρέα. Παρόμοια τα όνειρα, κοινό το άγχος. Πολύ γρήγορα οι περισσότεροι προτίμησαν να «ξεκλέψουν» λίγο χρόνο για να κοιμηθούν καθώς οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Φυσικά σε όλη τη διάρκεια της πτήσης τα πειράγματα δεν έλειψαν. Το μυαλό όλων όμως ήταν στη συμμετοχή τους στους Αγώνες.

«Είναι οι τρίτοι Ολυμπιακοί μου. Είμαι πιο έμπειρος, πιο συνειδητοποιημένος και είμαι σε καλή κατάσταση. Πιστεύω να έχω μία καλή εμφάνιση. Θέλω να αγωνιστώ χωρίς λάθη και συγκεντρωμένος να κάνω αυτό που πρέπει και εάν ξεπεράσω τον εαυτό μου θα είναι καλό το αποτέλεσμα», μας είπε ο πρωταθλητής της κολύμβησης Απόστολος Χρήστου και όταν τον ρωτήσαμε εάν υπάρχει «ταβάνι» στα όνειρά του απάντησε ότι στα όνειρα δεν υπάρχει ταβάνι.

Δύσκολη είναι η αποστολή και της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών. «Αρχίζουμε την Κυριακή και παίζουμε τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς με τη Ρουμανία. Και οι δύο όμιλοι είναι γεμάτοι, με τον δικό μας να είναι λίγο πιο γεμάτος. Αν εξαιρέσουμε τη Ρουμανία που θεωρείται υποδεέστερος αντίπαλος οι υπόλοιπες πέντε ομάδες μπορεί να κερδίσει η μία την άλλη ανά πάσα στιγμή οπότε περιμένω πολλά αμφίρροπα παιχνίδια, πολλά ντέρμπι που θα κριθούν στις λεπτομέρειες και αυτό είναι για τα παιχνίδια του Ομίλου. Από εκεί θα κριθεί η είσοδος μας στην τετράδα που θα μας δώσει την ευκαιρία να παίξουμε το ανάλογο χιαστί παιχνίδι εάν θέλουμε να προχωρήσουμε στη συνέχεια», μας είπε ο προπονητής της εθνικής ομάδας Θοδωρής Βλάχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT