Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολα έτοιμα στο Παρίσι για μια λαμπερή τελετή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολα έτοιμα στο Παρίσι για μια λαμπερή τελετή

Τα πάντα στη γαλλική πρωτεύουσα κινούνται στους ρυθμούς έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Σε μία αθλητική παγκόσμια πρωτεύουσα έχει μετατραπεί το Παρίσι και η αντίστροφη μέτρηση για την υπέρλαμπρη αποψινή τελετή έναρξης ξεκίνησε. Οι Γάλλοι διοργανωτές, παρά τη δυσαρέσκεια των κατοίκων και των εμπόρων πέριξ του Σηκουάνα, είναι έτοιμοι για να διοργανώσουν μία τελετή που θα μείνει στην παγκόσμια Ιστορία, μία τελετή την παρέλαση της οποίας θα «οδηγήσουν» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, αλλά αυτό που έχει διαρρεύσει είναι ότι θα υπάρχει πλειάδα διασήμων καλλιτεχνών. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και για τους αθλητές και τις αθλήτριες της ελληνικής ομάδας, καθώς από αύριο θα μπουν στη… μάχη της διεκδίκησης των μεταλλίων. Ολοι οι πρωταθλητές μας βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και η ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Χωριό θυμίζει οικογενειακή παρέα. Χθες, τα μέλη του αρχηγείου της αποστολής επιφύλαξαν εκπλήξεις για την ομοσπονδιακή προπονήτρια πόλο Αλεξία Καμμένου και την τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, που είχαν τα γενέθλιά τους, με την παλιά πρωταθλήτρια του πόλο να δηλώνει ότι «ήταν τα καλύτερα γενέθλια της ζωής της». Οι τούρτες και οι ανθοδέσμες συμπλήρωσαν το εορταστικό σκηνικό που στήθηκε στο εστιατόριο και βοήθησε και στην αποφόρτιση του αγωνιστικού άγχους.

Στο Ολυμπιακό Χωριό, σήμερα νωρίς το πρωί, αναμένεται να φτάσει από τη Λιλ η εθνική ομάδα μπάσκετ προκειμένου να είναι «παρούσα» στην πλωτή παρέλαση. Για τους διεθνείς μπασκετμπολίστες μας οι άνθρωποι της ΕΟΕ έχουν μεριμνήσει να υπάρχουν δωμάτια προκειμένου να ξεκουραστούν πριν από την επίπονη παρέλαση. Στο χωριό των αθλητών, όπως και σε όλες τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, τα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται στο… κόκκινο, με αστυνομικές περιπολίες ακόμη και με πλωτά σκάφη.

Και μπορεί οι αθλητές, οι αθλήτριες, τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι δημοσιογράφοι και οι ολυμπιακοί επισκέπτες να νιώθουν ασφάλεια με τα δρακόντεια μέτρα, δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο με τους κατοίκους του Παρισιού και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Σηκουάνα. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν μας έχουν βοηθήσει καθόλου. Δεν υπάρχει τουρισμός που να ψωνίζει. Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη αστυνομική δύναμη αποτρέπει ακόμη και τους Γάλλους να βγουν για ψώνια», δήλωσε στην «Κ» ο Λουί, ο οποίος διατηρεί οπωροπωλείο δίπλα από κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, κοντά στον Πύργο του Αϊφελ.

Στην… αθέατη πλευρά των Ολυμπιακών Αγώνων, απειλές, εκστρατείες παραπληροφόρησης, απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων, όλα μπαίνουν στο… μικροσκόπιο της γαλλικής αστυνομίας και οι υποψήφιοι τρομοκράτες συλλαμβάνονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT